Ekonomide yeni dönem

Yeni Şafak
08:03, 29/04/2017, CumartesiG: Güncelleme: 08:06, 29/04/2017, Cumartesi
Diğer
Ekonomide yeni dönem
Türkiye, refah göstergelerine doğrudan yansıyacak yeni hükümet modeli kapsamında ekonomide de tarihi adımlar atmaya hazırlanıyor.

Yeni hükümet modeli ile ekonomide reformlar başlıyor. Yıl sonuna kadar faiz, işsizlik ve enflasyon tek haneye düşecek, 40 yıl vadeli finansman hayata geçecek. Ayrıca kamu ürününde zam olmayacak.

Hükümet, yıl sonuna kadar "faiz, işsizlik, enflasyonu" tek haneye düşürmeyi hedeflerken, kamu ürünlerine tek kuruş zam yapmayacak. Piyasalar 40 yıl vadeli finansman modeli ile canlanırken, Varlık Fonu aracılığıyla ucuz ve uzun vadeli kredi sağlanacak.

Atılacak bazı adımlar şöyle:
KİLİT KURUMLAR YENİDEN YAPILANIYOR:
Hükümet, yeni hükümet sistemi kapsamında bakanlıklar, üst kurullar, Ekonomik Konsey gibi kilit organları da yeniden yapılandıracak. Reformları ve kurumsal yapılanmayı üstlenecek tecrübeli kadrolar genç isimlerle takviye edilecek.
TAKİP SİSTEMİ KURULUYOR:
Yeni dönemde başta mega projeler olmak üzere ülke için stratejik öneme sahip tüm yatırımları takip sistemi kuruluyor.
SAHA ÇALIŞMALARI ARTACAK:
Sabah'ın haberine göre,Reel sektörün nabzının tutulmasından sosyal güvenlik politikalarına kadar her alanda saha çalışmalarına ağırlık verilecek.
BAKANLIKLARDA YAPILANMA:
İç ve dış ticaretin tek çatı altında toplanması seçeneği değerlendiriliyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ekonomi, Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı'nın yeniden yapılandırılması öngörülüyor.
KAMUDA ZAM YOK:
Elektrik, su başta olmak üzere kamu ürünlerinde yıl sonuna kadar zam yapılmayacak.
BANKA SENEDİ GELİYOR:
Bankalar, banka senedi ile piyasayı canlandıracak. Bankalar aktiflerini menkulleştirip piyasaya sürecek.
VARLIK FONU İLE UCUZ KREDİ:
Uzun vadeli, makul, ucuz, kolay erişilebilir finansman ihtiyacı Varlık Fonu ile gerçekleştirilecek.
YENİ FİNANSMAN PAKETİ:
Ekonomi yönetimi kısa süre içinde 10 yıl ödemesiz, 34 yıllık finansman paketini devreye koyacak. Bu, Türkiye'nin uluslararası piyasalardan borçlandığı maliyetin çok altında olacak. 40 yıl vadeli finansman modelleri için çalışılacak.
İSTİHDAM TAM GAZ SÜRECEK:
Güçlü bir istihdam üretme kapasitesi için devletin bütün olanakları kullanılacak.
CANİKLİ: HEDEF 460 BİN KOBİ

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, faizsiz finansman desteği çerçevesinde bugün itibarıyla 238 bin 595 KOBİ'ye kredi verildiğini anımsatarak, kullandırılan kredi miktarının 5.9 milyar lira olduğunu söyledi.

Canikli, "27 bin 423 KOBİ bekliyor. Yani gelip krediyi almaları bekleniyor. Bunlar müracaatlarını yaptıkları anda kredilerini kullanacak. 150 bin tanesi de henüz banka ile yeni bağlantıya geçti. Hedefimiz 460 bin. Bugüne kadar bu alanda verilen en büyük kredi, finansman desteğidir" dedi.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026