|

Yeni seri İHA'lar TSK'nın hizmetinde

Bayraktar TB2 İHA'lar erken teslim edilmeye başlandı. Baykar'ın Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar Ekim 2017'de teslim edilmesi planlanan Bayraktar Taktik İHA'ların göreve başladığını açıkladı.

Yeni Şafak
10:06 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 10:14 - 28/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Yeni seri Bayraktar Taktik İHA'ları göreve başladı.
Yeni seri Bayraktar Taktik İHA'ları göreve başladı.

Günümüz savunma endüstrileri, sahip oldukları kabarık bütçeler ve uyguladıkları ileri teknolojilerle dünya ekonomisi ve küresel güç dengeleri üzerinde belirleyici bir rol oynuyor. En iyi silaha daha iyisi ile karşı koyma prensibi, savunma harcamalarının sürekli en üst düzeyde tutulmasını zorunlu kılıyor ve ülkeler arasında giderek hızlanan teknolojik bir yarışa neden oluyor. Ülkemizde de dünya ölçeğinde en ileri teknolojik sistemler geliştirilmesi vizyonu doğrultusunda Ar-Ge faaliyetleri yürütülüyor. Baykar Ar-Ge ekibi tarafından askeri ve sivil havacılık standartlarına uygun olarak yerli olarak üretilen Bayraktar Taktik İnsansız Hava Aracı (İHA) sistemlerinde güzel haber geldi.



  • Baykar'ın Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar Ekim 2017'de teslim edilmesi planlanan Bayraktar Taktik İHA ile ilgili müjdeli haberi verdi. Bayraktar sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda “TSK'mızın yeni seri Bayraktar Taktik İHA'ları göreve başladı. Vatanımıza, Milletimize hayırlı uğurlu olsun" açıklamasında bulundu.




Özellikleri ile dikkat çekiyor


Orta İrtifa ve Uzun Menzil (MALE) sınıfı İHA konseptine uygun olarak geliştirilen Taktik İnsansız Hava Aracı Sistemi Milli ve Özgün tam otomatik uçuş kontrol özellikleri (Taksi, Kalkış, Seyir, İniş ve Park) ve üç yedekli uçuş kontrol sistem mimarisi, özgün seyrüsefer ve sensör füzyonu uygulamaları ile dünya klasmanında en ileri teknolojik seviyede geliştirilmekte olan keşif ve gözetleme aracı olarak dikkat çekiyor.



Eylül-Ekim 2009 yılında yapılan testler esnasında dünyada hiçbir alternatif İHA Sisteminde bulunmayan (Predator, Heron vb. dahil) hangardan çıktığı andan itibaren tam otomatik taksi, kalkış, uçuş, iniş, frenleme ve tekrar hangara dönüş gibi özellikler sergilendi. Rekabet usulune dayalı olarak yürütülen bu uçuş testlerinde tek başarılı olan sistem Bayraktar İHA oldu.



  • Temel uçuş performans kriterleri

  • 24,000 Feet Uçuş İrtifası
  • 24 Saat Havada Kalış Süresi
  • 150 Km Haberleşme Menzili
  • Tam Otomatik Uçuş Kontrol ve 3 Yedekli Otopilot Sistemi (Triple Redundant)
  • Yer Sistemlerine bağımlı olmaksızın tam otomatik iniş ve kalkış özelliği
  • GPS Bağımlılığı olmaksızın dahili sensör füzyonu ile seyrüsefer özelliği

#Selçuk Bayraktar
#Bayraktar
#İnsansız hava aracı
7 yıl önce