MEF 18 mimarlık okulundan biri olarak davet aldı

13:57, 09/07/2019, SalıG: Güncelleme: 14:04, 09/07/2019, Salı
Yeni Şafak
MEF 18 mimarlık okulundan biri olarak davet aldı
MEF

The Domaine National de Chambord tarafından Fransa’da bulunan Rönesans Şatosu Chambord’un 500. yılını kutlamak üzere organize edilen sergi için MEF Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nden 5 öğrenci ve 5 öğretim üyesinin yaptığı çalışma, Türkiye’den tek, dünyadan ise seçilmiş 18 mimarlık okulundan biri olarak davet aldı.

The Domaine National de Chambord tarafından Chambord Şatosu’nun 500. yılını kutlamak üzere organize edilen, küratörlüğünü ünlü Fransız Mimar Dominique Perrault’nun yaptığı, şatonun geleceği üzerine fikirler üreten projelerden oluşacak sergi için MEF Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi dünyadan sergi için davet alan 18 mimarlık okulundan biri olurken Türkiye’den de davet alan tek mimarlık fakültesi oldu.

Öncelikle ‘‘21. yy’da Chambord nasıl hayal edilebilir?’’ fikri ile dünyadan sadece 50 mimarlık okulu davet edildi ve proje sunmaları istendi. Bilimsellik ve ütopik düşünce bir araya getirilerek, yaşayan bir mirasın güzelliği, çağdaş teknoloji ile en ahenkli şekilde nasıl birleşebileceği çalışıldı.

  • Daha sonra sunulan projeler arasından 18’i seçilerek sergiye davet edildi. MEF Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nden 5 öğrenci ve 5 öğretim üyesinin yaptığı çalışma, Türkiye’den tek, dünyadan ise sergiye davet alan 18 mimarlık okulundan biri oldu.

‘‘Chambord Inachevé’’ başlıklı yarışma için MEF Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri Merve Akdoğan, Nimet Değertaş, Yusuf Aras Kalkan, Sena Ünal, Selin Alara Bilgin ve MEF Öğretim Üyeleri Dr. Öğretim Üyesi Burcu Serdar Köknar, Dr. Öğretim Üyesi Ozan Avcı, Dr. Öğretim Üyesi Kürşad Özdemir, Ar. Gör. Derya Uzal, Ar. Gör. Beril Sarısakal’dan oluşan MEF FADA DesignLab ekibi tarafından önerilen proje ile MEF Üniversitesi Türkiye’den sergiye davet edilen tek okul, dünyadan ise 18 okul arasında olmanın gururunu yaşadı.

MEF Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi DesignLab’ın ‘‘Filling in the Blanks’’ isimli projesinde, şatonun inşasına başlanıp tamamlanamamış kısımları robotlarca örülen bir lif ormanıyla kaplandı. Bu örüntüde yer alan kabinler, davetli araştırmacı ve sanatçıların üretim ve tecrübelerine ev sahipliği yaptı. Proje, 1 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecek olan sergide tüm dünyadan davet edilen 18 mimarlık okulundan biri olarak sergilenecek.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026