
Yeni Şafak Gazetesi'nin 2 Mayıs 2026 tarihli sayısına hoş geldiniz. Gündem, spor ve ekonomi sayfalarımızda bugünün öne çıkan haberlerini keşfedin.

Yeni Şafak Gazetesi'nin 2 Mayıs 2026 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler...

Turizmciye çifte müjde
Turizme yönelik 60 milyar liralık destek paketi ve Konaklama Vergisi'nin yüzde 1’e düşürülmesi, küresel risklerin arttığı bir dönemde sektöre güçlü bir nefes aldırdı. Turizm sektörü temsilcileri, atılan adımlar sayesinde rekabet gücünün artacağını ve işletmelerin mali yükünün hafifleyeceğini vurguladı.

Siyonistlerden Sumud yolcularına işkence
Siyonist İsrail'in, Gazze ablukasını kırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud Filosu’na düzenlediği saldırıda 175 aktivist alıkonulurken, bunlardan 173’ü Girit Adası'na götürülerek Yunan yetkililere teslim edildi. Müdahale sırasında İsrail askerleri tarafından darbedilen 31 aktivistin vücudunda kırıklar oluştuğu ve yaralıların hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

Kartal moral buldu
Süper Lig'deki son 2 maçında 5 puan bırakan Beşiktaş, G.Antep FK'yı deplasmanda Djalo ve Asllani (pen.) ile geçti. Puanını 59 yapan Kartal, Ziraat Türkiye Kupası'nda salı günü TÜMOSAN Konyaspor ile yapacağı yarı final maçı öncesinde moral buldu.






