Dünyaca ünlü sahildeki çöpler profesörü çileden çıkardı: Hayatını riske atıyorlar

11:56, 24/02/2024, Cumartesi
IHA
Dünyaca ünlü sahildeki çöpler profesörü çileden çıkardı: Hayatını riske atıyorlar

Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ni kuş bakışı gören seyir terasının etrafındaki çöpler, çoğu dalışında denizden poşetler dolusu çöp çıkaran profesörü kızdırdı. “Manzarayı seyrederken buranın kirletilmesini izah edemiyorum” diyen profesör, çöplerin uçurumda olduğuna da dikkat çekerek, “Bu çöpü atan insanlar, burayı temizleyecek personelin hayatını da riske atmış oluyor” dedi.


Her yıl milyonlarca yerli, yabancı turiste ev sahipliği yapan Konyaaltı Sahili'ni, kuş bakışı baştan sona gören Seyir Terası etrafına duyarsız vatandaşlar tarafından atılan çöpler tepki topladı. 

Her yıl milyonlarca yerli, yabancı turiste ev sahipliği yapan Konyaaltı Sahili'ni, kuş bakışı baştan sona gören Seyir Terası etrafına duyarsız vatandaşlar tarafından atılan çöpler tepki topladı. 


Çoğu dalışında denizden poşetler dolusu çöp çıkaran Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, falezlerin uçurum kısmındaki yeşillik alana atılan çöpleri görünce adeta çileden çıktı.

Çoğu dalışında denizden poşetler dolusu çöp çıkaran Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, falezlerin uçurum kısmındaki yeşillik alana atılan çöpleri görünce adeta çileden çıktı.

“Çok şey söylemek istiyorum ama söyleyemiyorum


”Prof. Dr. Gökoğlu, “Antalya'nın en güzel noktasındayız. Burası seyir tepesi. Buranın güzel olduğu kadar çok da çirkin bir durumu var. Manzarayı seyrederken buranın kirletilmesi kadar kötü bir şey yok. Maalesef insanlarımız duyarsız. İnsanımızın manzarayı seyrederken burayı kirletmesini izah edemiyorum. Tüm şehrin kirliliği, insanların her türlü kirliliği denize de gidiyor. Düşündürücü olan kaza olarak atılması olabilir ama düşündürücü olan bilerek atılması. Bu manzarayı görünce üzülüyorum, içimden bir şeyler kopuyor. Çok şey söylemek istiyorum ama söyleyemiyorum” dedi.“

“Çok şey söylemek istiyorum ama söyleyemiyorum”Prof. Dr. Gökoğlu, “Antalya'nın en güzel noktasındayız. Burası seyir tepesi. Buranın güzel olduğu kadar çok da çirkin bir durumu var. Manzarayı seyrederken buranın kirletilmesi kadar kötü bir şey yok. Maalesef insanlarımız duyarsız. İnsanımızın manzarayı seyrederken burayı kirletmesini izah edemiyorum. Tüm şehrin kirliliği, insanların her türlü kirliliği denize de gidiyor. Düşündürücü olan kaza olarak atılması olabilir ama düşündürücü olan bilerek atılması. Bu manzarayı görünce üzülüyorum, içimden bir şeyler kopuyor. Çok şey söylemek istiyorum ama söyleyemiyorum” dedi.“

Temizleyecek personelin hayatını da riske atmış oluyor


Prof. Dr. Gökoğlu, çöplerin olduğu alanın uçurum olduğuna da dikkat çekerek, “Bu çöpü atan insanlar, burayı temizleyecek personelin hayatını da riske atmış oluyor” diye konuştu.

Temizleyecek personelin hayatını da riske atmış oluyorProf. Dr. Gökoğlu, çöplerin olduğu alanın uçurum olduğuna da dikkat çekerek, “Bu çöpü atan insanlar, burayı temizleyecek personelin hayatını da riske atmış oluyor” diye konuştu.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026