Sosyal medyadan yardım çığlıkları

09:16, 07/02/2023, Salı
Diğer
Sosyal medyadan yardım çığlıkları
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 şehri etkileyen depremde enkaz altında kalanlar sosyal medya üzerinden yardım istedi. Sosyal medya kullanıcıları, göçük altında kalanların verdikleri adresleri yetkililere ulaştırabilmek için çok sayıda mesaj attı.

Kahramanmaraş dahil 10 ilde yıkıma sebep olan depremde sosyal medya bir kez daha yardım çığlıklarının kanalı oldu. Enkaz altında kalanlar sosyal medya hesapları aracılığıyla yerlerini belirtip yardım istedi.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMIYLA HAYATA TUTUNDU

Depreme Malatya'daki evinde yakalanan 20 yaşındaki Boran Kubat ise enkaz altında sosyal medya paylaşımını görenler tarafından kurtarıldı.

Gece yattıktan sonra ilk depreme uykuda yakalandığını anlatan Kubat, dışarı çıktıktan bir süre sonra ikinci bir deprem olmayacağını düşündüğünü ve ailesiyle eve girdiklerini belirtti.

İkinci depreme yine evinde yakalandığını ve binanın yıkılmasıyla enkaz altında kaldığını anlatan Kubat, "Uykuda yakalandık iki depreme de. Birden salladı, gözümü açar açmaz kafamı eğdim. Baktım annem yanıma düştü, simsiyah bir alan oluştu gün ışığında. Ondan sonra telefonum yanıma düştü. Telefonuma sarıldım, hemen arkadaşlarımı aradım" dedi.



SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMIYLA HAYATA TUTUNDUDepreme Malatya'daki evinde yakalanan 20 yaşındaki Boran Kubat ise enkaz altında sosyal medya paylaşımını görenler tarafından kurtarıldı.Gece yattıktan sonra ilk depreme uykuda yakalandığını anlatan Kubat, dışarı çıktıktan bir süre sonra ikinci bir deprem olmayacağını düşündüğünü ve ailesiyle eve girdiklerini belirtti.İkinci depreme yine evinde yakalandığını ve binanın yıkılmasıyla enkaz altında kaldığını anlatan Kubat, "Uykuda yakalandık iki depreme de. Birden salladı, gözümü açar açmaz kafamı eğdim. Baktım annem yanıma düştü, simsiyah bir alan oluştu gün ışığında. Ondan sonra telefonum yanıma düştü. Telefonuma sarıldım, hemen arkadaşlarımı aradım" dedi.

Daha sonra sosyal medyadan yardım istemeyi düşündüğünü vurgulayan Kubat, "Sosyal medyada paylaşırsam, arkadaşlarım hepsi görürse hepsi gelebilir diye düşündüm. Öyle de oldu. Sağ olsunlar. 5 buçuk, 6 saat kaldım enkazda. Telefonla sürekli görüşme halindeydik zaten ama telefon bir çekiyor bir çekmiyor. Bizim köyün muhtarı geldi. Arkadaşlarım çok yardım etti. Onlar kurtardı. Onlar balyozla vurdular. Ben dedim ki 'bu nokta'. Balyozla vurdular, ben dedim ki 'bu nokta'. Dört, beş vurmadan sonra buldular bizi" diye konuştu.


Kendisiyle beraber annesinin de kurtulduğunu, dayısı ve anneannesinin ise halen enkaz altında olduğunu aktaran Kubat, sosyal medyadan sesini duyup yardımına koşanlara teşekkür etti.

Daha sonra sosyal medyadan yardım istemeyi düşündüğünü vurgulayan Kubat, "Sosyal medyada paylaşırsam, arkadaşlarım hepsi görürse hepsi gelebilir diye düşündüm. Öyle de oldu. Sağ olsunlar. 5 buçuk, 6 saat kaldım enkazda. Telefonla sürekli görüşme halindeydik zaten ama telefon bir çekiyor bir çekmiyor. Bizim köyün muhtarı geldi. Arkadaşlarım çok yardım etti. Onlar kurtardı. Onlar balyozla vurdular. Ben dedim ki 'bu nokta'. Balyozla vurdular, ben dedim ki 'bu nokta'. Dört, beş vurmadan sonra buldular bizi" diye konuştu.Kendisiyle beraber annesinin de kurtulduğunu, dayısı ve anneannesinin ise halen enkaz altında olduğunu aktaran Kubat, sosyal medyadan sesini duyup yardımına koşanlara teşekkür etti.

YARDIM İSTEYEN GENCİ ARAYIP DALGA GEÇTİLER

Depremde enkaz altında kalan bir genç internetteki Discord sunucusu üzerinden yardım talebinde bulundu. Daha önce dolandırıcılıkla gündeme gelen ‘atatv44’ isimli grubun üyeleri enkaz altında yardım bekleyen genci arayarak dalga geçti. Gence AFAD görevlisi olduklarını söyleyerek, adres bilgilerini isteyip ekip yollayacakmış gibi dalga geçti.

YARDIM İSTEYEN GENCİ ARAYIP DALGA GEÇTİLERDepremde enkaz altında kalan bir genç internetteki Discord sunucusu üzerinden yardım talebinde bulundu. Daha önce dolandırıcılıkla gündeme gelen ‘atatv44’ isimli grubun üyeleri enkaz altında yardım bekleyen genci arayarak dalga geçti. Gence AFAD görevlisi olduklarını söyleyerek, adres bilgilerini isteyip ekip yollayacakmış gibi dalga geçti.

Yardım isteyen genç ile vicdansızlar arasında şu konuşmalar geçti:


-Şu an neredesiniz?

-Pınar Apartmanı’nda.

- Enkazın altında mısınız?

- Evet, petrol ofisinin karşısındayız.

- Bağırıyorum sesimi duyuyor musun de...

- Bağırıyorum sesimi duyuyor musun şu anda... Islık çaldım.

-Duyamıyorum

- Megafondan bağıracağım, bir dakika; çocuk var mı etrafta... (Gülüşmeler...)

- Hala duyamıyorum, çok üşüyorum...

Sosyal medyada infial yaratan olay sonrası emniyet güçlerinin operasyonu ile ‘atatv44’ isimli grubun üyesi S.A. gözaltına alındı.










Yardım isteyen genç ile vicdansızlar arasında şu konuşmalar geçti:-Şu an neredesiniz?-Pınar Apartmanı’nda.- Enkazın altında mısınız?- Evet, petrol ofisinin karşısındayız.- Bağırıyorum sesimi duyuyor musun de...- Bağırıyorum sesimi duyuyor musun şu anda... Islık çaldım.-Duyamıyorum- Megafondan bağıracağım, bir dakika; çocuk var mı etrafta... (Gülüşmeler...)- Hala duyamıyorum, çok üşüyorum...Sosyal medyada infial yaratan olay sonrası emniyet güçlerinin operasyonu ile ‘atatv44’ isimli grubun üyesi S.A. gözaltına alındı.

CANLI YAYIN AÇTI

Hatay’da enkaz altında kalan Fırat Yayla isimli bir genç, sosyal medya hesabından canlı yayın açarak yardım istedi. Fırat Yayla canlı yayın sırasında hem yardım çağırmaya hem de ailesinin durumunu kontrol etmeye çalıştı. Canlı yayın sırasında Yayla’nın, ‘’Lütfen yardım edin evim depremde yıkıldı, anne iyi misin anne? Arkadaşlar depremin altında kaldık. Anne lütfen ‘bir yere saklandım de’. Hatay Antakya, Güçlü Bahçe Sitesi yıkılan binamız var lütfen yardım edin’’ sözleri duyuldu. Fırat Yayla’nın yayınını sosyal medya hesaplarından paylaşan yüzlerce kişi, enkaza ekiplerin gönderilmesini sağladı.

CANLI YAYIN AÇTIHatay’da enkaz altında kalan Fırat Yayla isimli bir genç, sosyal medya hesabından canlı yayın açarak yardım istedi. Fırat Yayla canlı yayın sırasında hem yardım çağırmaya hem de ailesinin durumunu kontrol etmeye çalıştı. Canlı yayın sırasında Yayla’nın, ‘’Lütfen yardım edin evim depremde yıkıldı, anne iyi misin anne? Arkadaşlar depremin altında kaldık. Anne lütfen ‘bir yere saklandım de’. Hatay Antakya, Güçlü Bahçe Sitesi yıkılan binamız var lütfen yardım edin’’ sözleri duyuldu. Fırat Yayla’nın yayınını sosyal medya hesaplarından paylaşan yüzlerce kişi, enkaza ekiplerin gönderilmesini sağladı.

EGM: PROVOKATİF PAYLAŞIM YAPAN 63 HESAP TESPİT EDİLDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlere ilişkin provokatif paylaşımda bulunduğu değerlendirilen 63 hesap yöneticisinin tespitinin yapıldığını ve ilgili birimlere gönderildiğini bildirdi.

EGM: PROVOKATİF PAYLAŞIM YAPAN 63 HESAP TESPİT EDİLDİEmniyet Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlere ilişkin provokatif paylaşımda bulunduğu değerlendirilen 63 hesap yöneticisinin tespitinin yapıldığını ve ilgili birimlere gönderildiğini bildirdi.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026