|

1 Mayıs’a hazırız

İçişleri Bakanı Soylu, 1 Mayıs'ın ülke genelinde 51 büyük etkinlikle kutlanacağını söyledi: Türkiye, her kritik dönemde sabote edilmeye çalışılan bir ülke. Geçen yıl 700 civarında eylemin önüne geçtik. Bu yıl da çok eylem engellendi. Tüm güvenlik tedbirlerini aldık. 1 Mayıs'ın bayram havasında geçmesini istiyoruz.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:15 - 30/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Trabzon'da basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündeme ilişkin soruları cevapladı. “1 Mayıs'ın güvenlik riski var mı?” sorusu üzerine Bakan Soylu şunları söyledi: “Türkiye, kritik her döneme girdiğinde sabote edilmeye çalışılan bir ülkedir. Biz geçen sene 700 civarında eylemi engelledik. Yine bu yıl da çok eylem engellendi. Elbette canını acıttığımız örgütler bunun karşılığını alabilmek için ciddi çaba sarf ediyor, biz de boş durmuyoruz.”

51 BÜYÜK ETKİNLİK

Soylu, 1 Mayıs'la ilgili yaklaşık 20-25 gün önce DİSK, KESK, TMMOB ve TTB yöneticilerinin kendisini ziyaret ettiğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu: “Ortak bir anlayışla birlikte Maltepe Meydanı'nda yapacaklar, TÜRK-İŞ Başkanı ile Hatay konusunda mutabakat sağlandı. HAK-İŞ Adana'da yapıyor. 51 büyük etkinlik meydana gelecek Türkiye'de, şu ana kadar bizim iznini verdiğimiz, takip ettiğimiz ve değerlendirdiğimiz.”

TÜM TEDBİRLER ALINDI

Tüm sendikalarda aynı sorumluluğu ve heyecanı gördüğünü aktaran Soylu, şöyle konuştu: “Terör örgütleri bunu istismar, sabote etmek isteyebilir. Ama biz ona müsaade etmeyiz Allah'ın izniyle. Milletimizin 1 Mayıs'ı en iyi şekilde geçirebilmesi hususunda bütün güvenlik tedbirlerini aldık ve sendikalarla açık açık konuştum, ‘Nasıl biz size hassasiyet gösteriyorsak, sizin de aynı hassasiyeti göstermenizi arzu ediyorum’ dedim. Onlar da aynı hassasiyeti gösteriyorlar.”

DÜNYAYA ÖRNEK OLDUK

“Terör konusunda Türkiye bütün dünyaya örnek bir mücadele sergilemektedir. Maalesef Batı'nın baktığı gibi 'senin teröristin, benim teröristim' diye de bakmamaktadır. Batı'ya da ciddi mesaj vermektedir. Türkiye terörle, göçle, uyuşturucu ile mücadelede ortaya koyduğu performansla aslında Batı'ya da büyük iyilik yapmaktadır. Türkiye demokrasi ve hukuk kuralları içerisinde terörle nasıl mücadele edileceğini tüm dünyaya göstermektedir.”

Rakibimiz CHP değil

Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi’ne katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şunları söyledi: “Bu seçimde rakibimiz CHP, şu veya bu parti değil. Bu seçimde bizim rakibimiz bu ülkedeki vesayet sistemi, küresel karanlık bir zihniyettir. Bu seçim karşımızda olanlar, Altay tankından, Atak helikopterinden, Cirit füzesinden rahatsız olanlardır. Bunlara en son tokatı 15 Temmuz’da çaktık. Artık başımız dik, Türkiye güçlü bir ülke. Rahatsız oldukları da bu.”

#​Trabzon
#Süleyman Soylu
6 yıl önce