|

15 Temmuz Kütüphanesi Erzurum’da

Üzerinden 2 yıl geçen 15 Temmuz hain darbe girişimi Türkiye’nin birçok şehrinde anma etkinlikleri ve organizasyonlarla yad ediliyor. Dijital yayıncılıkta yeniliklerin adresi yenisafak.com’un özel projesi ‘15 Temmuz Dijital Kütüphanesi’ de Erzurum’da düzenlenen “Zaman Tüneli Sergisi” etkinliğinde yerini aldı.

Yeni Şafak ve
21:11 - 14/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:33 - 15/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
“15 Temmuz Dijital Kütüphanesi” Erzurum’da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.
“15 Temmuz Dijital Kütüphanesi” Erzurum’da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

15 Temmuz hain darbe girişimine dair bilgileri barındıran “15 Temmuz Dijital Kütüphanesi” Erzurum’da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Türkiye’de hain darbe girişimini ilk duyuran yenisafak.com’un özel projesi bugün Erzurum’daki fotoğraf sergisinde vatandaşlar tarafından incelendi. Darbe girişiminin ilk 48 saatine dair tüm gelişmeleri anbean barındıran “
15 Temmuz Dijital Kütüphanesi
” hakkında vatandaşlar bilgi sahibi oldu ve inceleme fırsatı buldu.
15 Temmuz Zaman Tüneli Sergisi
’ etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Erzurum AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, “ 15 Temmuz gününü çok iyi anlatmamız lazım. 200 yıldır dış güçlerin ülkemize saldırıları bizleri derinden üzdü. Türkiye’de yaşanan darbelerinden ardından hep karanlık günler yaşadık. 15 Temmuz’da ise bir lider halkını sokağa çağırarak bu döngüyü artık değiştirdi. Tüm gençlere bu çağın dilini kullanarak o geceyi anlatmamız lazım. Mahşeri bir kalabalık 15 Temmuz gecesi Erzurum’da ülkesine sahip çıktı” dedi.
“BÜYÜK BİR KÜLTÜR HİZMETİ”

Yeni Şafak’ın 15 Temmuz Dijital Kütüphanesi’nin çok güzel bir arşiv olduğunu ve gelecek nesillere aktarmada büyük bir mecra olduğunu söyleyen Öz, “Yeni Şafak ailesinin yaptığı bu çalışma 15 Temmuz’un hikayesini anlattı. Büyük bir kültür hizmeti oldu. Canlı bir tarihi gelecek nesillere aktaran Yeni Şafak ailesini çalışmasından ötürü tebrik ederim” dedi.

DİJİTAL KÜTÜPHANE FAYDA SAĞLAR

Sergiye katılan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, vatandaşların ‘Zaman Tüneli Sergisi’ni ziyaret etmesini tavsiye ederek, “ 15 Temmuz’da tüm Türkiye’de meydana gelen kritik gelişmeleri detaylı bir şekilde vatandaşlarımıza sunuyoruz. Erzurum’daki tüm komşularımızın burayı görmelerini tavsiye ediyorum. Erzurum milletine ve vatanına sahip çıkan bir toplum” serginin detaylarını anlattı.

Yeni Şafak’ın Dijital Kütüphanesi hakkında da açıklamalarda bulunan Tavlaşoğlu, “
Burada Yeni Şafak darbe girişimini dakika dakika bizlere sunarak bilgi sahibi olmamızı sağlıyor. Bu kütüphaneden vatandaşlarımız fayda sağlayacaktır
” dedi.



“15 TEMMUZ’U KİMSE UNUTMASIN”

15 Temmuz sergi alanını ziyaret ederek çeşitli temaslar bulunan AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, 15 Temmuz’u kimsenin unutmamasını belirterek, “ Yeni Şafak ülkemizin önemli yayın organlarından birisidir. Burada gerçekleştirilen organizasyonda kütüphaneyi gezme fırsatı bulduk ve gerçekten çok beğendik. Duruşu olan yayın organlarımızdan Yeni Şafak’ın darbe girişiminde yaptığı yayınlar ülkemiz için önemli bir yer aldı. Tüm sayfalarını ziyaret ettiğim dijital kütüphanede tüm detaylar yer alıyor” dijital yayıncılığın önemini vurguladı.

#15 Temmuz
#FETÖ
6 yıl önce