|

6 bin camide 'Gazi ezan' okunacak

Karabağ'ın Ermeniler tarafından işgalinden önce okunan son ezan Azerbaycan'da 'Gazi Ezan' olarak isimlendiriliyor. Okunduğu gün kaydedilen bu ezan, Hocalı katliamının 2014'teki yıldönümünde Türkiye'nin belli başlı camilerinde ve Avrupa'da 6 bine yakın camide okunacak.

.
00:00 - 26/11/2013 Salı
Güncelleme: 23:10 - 25/11/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
6 bin camide 'Gazi ezan' okunacak
6 bin camide 'Gazi ezan' okunacak

Azerbaycan Dini Kurumlardan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Elşad İskenderov, Bakü'de 12 ülkeden 70 akademisyenin ve uzmanın katılımıyla dün başlayan 'Kafkasya'dan Anadolu'ya Kültür Köprülerimiz, Uluslararası Seyyid Yahya Şirvani ve Halvetilik Sempozyumu' ile ilgili soruları yanıtladı.

SES KAYDINI BULDUK

Başkanlığını yaptığı devlet komitesinin faaliyetleriyle ilgili bilgi veren İskenderov, Türkiye ve Azerbaycan arasında dayanışma kararı alındığını belirterek, bu kapsamda Ermeni lobisinin 'soykırım' iddialarına karşı mücadele verilirken, Karabağ'da yaşanan Hocalı katliamının dünyaya tanıtılması için de birlikte çalışılacağını anlattı. Azerbaycan Dini Kurumlardan Sorumlu Devlet Komitesi'nin, Ermeni işgalinden önce Karabağ'da okunan son ezanın ses kaydını bulup Hocalı katliamının geçen yıl dönümünde Karabağ'da cephe hattına yakın bir noktada törenle dinlettiğini anlatan İskenderov, 'Bu ezan, ki biz buna 'Gazi Ezan' adını verdik, Hocalı katliamının 2014'teki yıldönümünde, Türkiye'nin belli başlı camilerinde ve Avrupa'da Türk Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 6 bine yakın camide okunacak.' diye konuştu.

10 yıl önce