|

Albaya saldırı birçok olayı deşifre etti

Emekli Albay Fehmi Altınbilek'in uğradığı silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı. Saldırganların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda birçok patlayıcı silah ele geçirildi. Öte yandan saldırganların bağlantılı olduğu 5 ayrı olay daha aydınlatıldı.

Yeni Şafak
20:07 - 18/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 19:11 - 18/06/2015 Perşembe
IHA

Emekli Albay Fehmi Altınbilek'in uğradığı silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı. 7 kilo patlayıcı maddenin ele geçirildiği operasyonla, 2009 yılında Bursa'da bir albayın şehit edilmesi olayı ile 5 ayrı olay daha aydınlatıldı.


İstanbul Emniyet Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “İlimiz Beşiktaş İlçesinde Emekli Albay ve eşine 2 şahıs tarafından silahlı saldırıda bulunulması eyleminin faillerinin tespiti ile yakalanmalarına yönelik Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar neticesinde, eylemi sol bir terör örgütü adına gerçekleştirdikleri tespit edilen 4 şüpheli şahıs 12 Haziran 2015 tarihinde başlatılan operasyonda yakalanarak gözaltına alınmıştır" denildi.


“7 KİLO PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ"

Yakalanan şahısların ev ve işyerleri ile göstermiş oldukları adreslerde yapılan aramalarda “3 adet tabanca, 2 adet susturucu, Çok sayıda değişik çap ve markada fişek, 136 adet elektrikli infilak kapsülü, 1 adet polis kimliği, 1 adet polis yeleği, 1 adet çelik yelek, 4 adet el telsizi, sahte kimlik, 3.810 gram TNT patlayıcı madde, 2.000 gram dinamit patlayıcı madde, 1.002 gram potasyum nitrat patlayıcı madde, 374 gram potasyum siyanür patlayıcı madde, 720 cm uzunluğunda saniyeli fitil, Çok sayıda sahte kimlik yapımında kullanılan kaşe ve mühür, Çok sayıda bomba düzeneği, bomba yapımında kullanılan malzeme, iletişim ve bilişim malzemeleri" ele geçirildiği belirtildi.


“5 AYRI OLAY AYDINLATILDI"

5 olayın daha aydınlatıldığı belirtilen açıklamada, “Yapılan operasyon neticesinde, 12 Şubat 2009 tarihinde ilimizde görevli bir doktora silahlı saldırıda bulunulması, 28 Eylül 2009 tarihinde Bursa ilinde emekli Albay Aytekin İçmez'in şehit edilmesi, 25 Ekim 2014 tarihinde ilimiz Arnavutköy ilçesi Eski Edine Asfaltı Kayabaşı ışıklar civarında bir aracın gasp edilmesi, 6 Aralık 2014 tarihinde ilimiz Eyüp ilçesi Kemerburgaz Çiftalan yolu Alibeyköy Baraj kısmanda bir otonun gasp edilmesi, 10 Şubat 2015 tarihinde ilimizde Kızılay İstanbul Şube Başkanı'na silahlı saldırıda bulunulması, 7 Haziran 2015 tarihinde ilimiz Beşiktaş ilçesinde Emekli Albay ile eşine silahlı saldırıda bulunulması, eylemleri aydınlatılmıştır" denildi.


Adli makamlara sevk edilen 4 kişinin tutuklandığı hatırlatılan açıklamada, “Aramalarda ele geçirilen dokümanların ön incelemelerinde şüpheli şahısların birçok kişiye yönelik eylem amaçlı istihbarı bilgiler topladıkları tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

#Emekli Albay Fehmi Altınbilek
#silah
#patlayıcı
9 yıl önce