|

Bağlar’da yürek yakan iki ailenin dramı

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Şeyh Şamil Mahallesi’nde yakınları tarafından terk edilen aynı aileye mensup Ç.E ve H.E , 5 çocuklarıyla beraber yürek yakan bir dram yaşıyor.

17:01 - 20/08/2021 Cuma
Güncelleme: 17:14 - 20/08/2021 Cuma
Yeni Şafak
Bağlar belediyesi
Bağlar belediyesi

Bir çocukları yanık nedeniyle rahatsız olan ve için hiçbir geliri olmayan aileleri eşi Dürdane Beyoğlu ile birlikte ziyaret eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,ayni ve nakdi destek sağlayarak okul çağındaki çocuklara sahiplenme sözü verdi. Başkan Beyoğlu,”Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimiz arasında güven yaratan liderliğinde hiçbir vatandaşımız çaresiz ve sahipsiz değildir.” İfadelerini kullandı.

Aynı zamanda elti olan iki annenin yaşadıkları bu zor duruma rağmen kimseden yardım istemeyecek kadar gururlu olduğunu belirten Ç.E ve H.E’nin komşuları, duyarlı davranışından dolayı Başkan Beyoğlu’na teşekkür etti.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde aynı evde yaşayan ve aynı aileden olan iki anne ile 5 küçük çocuktan oluşan ailelerin dramı görenlerin yüreğini yakıyor. Tek gözlü, bakımsız ve ısıtma sistemi olmayan evde yaşama tutunmaya çalışan ailelerin ne çalışanı ne de geliri yok. Komşulardan gelen yardımlarla ayakta durma mücadelesi veren Ç.E ve H.E’nin görenleri ağlatan hayat öyküsü bununla da sınırlı değil. Sıcak su dökülmesi nedeniyle vücudunda yanıklar ve yaralar oluşan 4 yaşındaki minik M.E’nin tedaviye ihtiyacı var.

Elti olan anneleri ve çocuklarını ziyaret eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, karşılaştığı manzara karşısında duygu dolu anlar yaşayarak ailelerin hayata tutunması için her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hiçbir vatandaşın çaresiz ve sahipsiz olmadığının altını çizen Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu, bu doğrultuda ilçenin her yerinde yaşayan vatandaşlara ulaşarak sorun ve taleplerini karşılamaya özen gösterdiklerini söyledi. Beyoğlu,”Göreve başladığımız tarihten beri sürekli olarak milletimizle iç içeyiz. Vatandaşlarımızın derdiyle dertlenmekten ve çözüm üretmekten hoşnut oluyoruz. Bizi üzen bir çok hikaye ile karşılaşıyoruz. Belediye başkanı şehrin emini demektir. Vatandaşlarımızın her türlü sorunu ile ilgilenmek zorundayız. Bu iki ailemize de imkanlar dahilinde gerekli desteği vereceğiz inşallah.” Dedi.

“İnsani Duruşundan Dolayı Başkana Teşekkür Ediyoruz”

Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu’nu burada görmekten büyük memnuniyet duyduklarını anlatan Ç.E ve H.E’nin komşuları, yapılan bu anlamlı davranışın ailelerin yaşama tutunması adına çok kıymetli olduğunu kaydetti. İki kadının küçük yaştaki çocuklarıyla ayakta kalmasının zor olduğunu belirten mahalle sakinleri,” İki aile de gördüğünüz gibi büyük dram yaşıyor. Öyle gururlu bir yapıları var ki bugüne kadar kimseden yardım da istemediler. Sağolsun başkan bey gelip ziyaret ederek sahip çıktı. Bu duyarlı ve insani duruşundan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Biz onun bu yapısını zaten biliyorduk, buraya kadar gelip gerekli desteği vererek bir kez daha gösterdi. “ şeklinde görüş belirttiler.

Beyoğlu, Kaynartepe ve Şeyh Şamil mahallelerinde esnaf ve vatandaşlarla da bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

#Diyarbakır
#bağlar belediyesi
3 yıl önce
default-profile-img