|

"Baykal, Moon Tarikatı'nı gizledi"

Sarıgül, CHP lideri Baykal'ın ABD merkezli 'Moon tarikatı' ilişkisini yeniden gündeme taşıdı

Yeni Şafak
01:00 - 11/02/2005 Cuma
Güncelleme: 15:05 - 11/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, dün bir basın toplantısı düzenleyerek, CHP lideri Deniz Baykal ve ABD merkezli "Moon tarikatı" ilişkisini yeniden gündeme getirdi.

Baykal'ın kurultaydaki konuşmasında üç saat boyunca kendisine saldırıda bulunduğunu belirten Sarıgül, saldırıların "dış güç paranoyası ve siyasi ahlak" eksenine oturtulduğunu ifade etti. Sarıgül, yaptığı ABD ziyaretinin, ABD devletinin hiç bir resmi makamı ya da bölümüyle ilgisinin bulunmadığını, tamamen sivil inisiyatif gruplarınca gerçekleştirdiğini vurgularken, Baykal'ın 1998 yılında Moon tarikatına bir ziyaret yaptığını ancak bunu herkesten gizlediğini iddia etti.

Sarıgül, Baykal'ın bu durumu MYK üyesi arkadaşlarından bile gizlediğini ve hala bu ziyaretin nedenini kamuoyuna açıklamadığını öne sürdü.

Sarıgül, açıklamasında kurultayda yaşanan olayların Baykal'ın özel olarak görevlendirdiği Divan Başkanı Şinasi Öktem'in düğmeye basmasıyla başladığını; Baykal'ın tahriklerinin olayı tamamlayan bir başka unsur olduğunu da iddia etti. Sarıgül, kurultay salonunda ellerinde demir çubuklar olan ve genel merkez yönetimince yönlendirildiğini iddia ettiği Gençlik Kolları üyesi Selçuk Şahinoğlu ve Ankara İl Gençlik Kolları Yöneticisi Bahri Ulu'nun bir fotoğraflarını da basına dağıttı.

Daha sonra eşi Aylin Kotil Sarıgül ile THY'ye ait uçakla Almanya'ya giden Sarıgül, Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, "Parti içi mücadelemiz devam edecektir. Baykal, bugün sadece milletvekillerinin ve Parti Meclisi'nin oyuyla ayakta kalmaktadır. Kendi seçtiği kurultay, kendi seçtiği delege, kendi seçtiği yerde gece saat 04.00'te kendi taraftarını doldurarak bir baskın kurultay düzenledi" dedi.

  • ÖZGÜR AKBAŞ / ANKARA


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce