|

Bentley geldi sıra Lamborghini'de

Bentley ile temsil ettiği binek otomobil mankalarının sayısını 6'ya yükselten Doğuş Otomotiv, şimdi de yine lüks segmentte üretim yapan Lamborghini markasını getirmeye hazırlanıyor

00:00 - 4/11/2006 Cumartesi
Güncelleme: 00:39 - 4/11/2006 Cumartesi
Yeni Şafak
Bentley geldi sıra Lamborghini'de
Bentley geldi sıra Lamborghini'de

Türkiye'nin önemli otomotiv pazarlama şirketlerinden Doğuş Otomotiv, V W AG çatısı altında yeralan Bentley markasının Türkiye distribütörlüğünü resmen üstlendi.

İstanbul Autoshow 2006 kapsamında desmi detaylarının paylaşıldığı basın toplantısında, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Aclan Acar, Doğuş Otomotiv'in 2006 atılımları ve 2007 planlarına yönelik açıklamalarda bulundu. Acar, Doğuş Otomotiv, V W, Audi, Porsche, SEAT ve Skoda'dan sonra 6. binek otomobil markası olan Bentley'in distribütörlüğünü üstlendiğini ilan etti.

Bentley'in Continental model serisi ve Arnage modellerinin Türkiye'de sipariş alımı ve satışına başlandığını da belirten Acar, bu özel ve güçlü markanın Türkiye'ye gelişinde tüketici tercihlerinin önemli bir etkisi olduğunu belirtti. Buna karşın, 2007 yılında 22 adet Bentley markalı otomobil satabilmeyi hedeflediklerini de dile getirdi.

Aclan Acar, 2007 yılında bir diğer planlarının da V W AG markası olan Lamborghini ile de ön sözleşme yaparak; bu markanın da Türkiye'de Doğuş Otomotiv çatısı altında temsil edilmesi olduğunu ifade etti.


17 yıl önce