|

Bıçaklanan hamile kadın davasında karar

Beyoğlu'nda, 1,5 aylık hamile olduğunu söyleyen ancak ''dış gebelik'' teşhisi konulan eski sevgilisini karnından bıçaklayarak yaraladığı gerekçesiyle yargılanan sanık, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yeni Şafak
13:14 - 16/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 10:14 - 16/07/2015 Perşembe
AA

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, tutuklu sanık Hamza Tarhan ile avukatı katıldı. Mağdur Zeynep Y. ise duruşmaya gelmedi.



Duruşmada son sözleri sorulan Hamza Tarhan, ''Pişmanım, takdir yüce mahkemenindir'' dedi.



Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçunu işlediği sabit olan sanığın müebbet hapisle cezalandırılmasına oy çokluğuyla karar verdi. Eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle cezayı 9 yıla düşüren heyet, duruşmalardaki iyi hal ve tavırlarını da dikkate alarak sanığın 7 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdı. Sanığın tutukluluk halinin devamına da hükmedildi.



Bu karara şerh koyan üye hakim Ferhat Tansel, dava konusu eylemin ''kasten öldürmeye teşebbüs'' olarak gerçekleşmediğini belirterek, sanığa ''kasten yaralama'' suçundan ceza verilmesi yönünde düşüncesi olduğunu ve çoğunluğun görüşüne katılmadığını ifade etti.



Olayın geçmişi


Beyoğlu'nda, 5 Şubat 2015'te karnından bıçaklanarak hastaneye kaldırılan Zeynep Y, 1,5 aylık hamile olduğunu ve sigara isteyen bir tinercinin kendisini bıçakladığını söylemişti.



Olay yerini ve çevredeki kameraların kayıtlarını inceleyen polisler, şüphelinin, Zeynep Y. ile yürüdüğü görülen erkek arkadaşı Hamza Tarhan olduğunu tespit etmişti.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Tarhan'ın kıskançlık duygusuyla, yakın mesafeden öldürücü mahiyette olan kesici, delici aletle mağdur Zeynep Y'yi öldürmeye teşebbüs ettiği belirtilmiş, şüphelinin "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.



Yargılama sırasında alınan raporla, mağdurun olay sırasında hamile olmadığı anlaşılmış, ''dış gebelik'' teşhisi konulmuştu.



Savcının, 9 Temmuz'da açıkladığı esas hakkındaki mütalaasında, eski eşinden hamile kalan Zeynep Y'nin, birlikte yaşadığı sanığa, evlenebilmelerine olanak sağlamak amacıyla bebeğin düşmesi gerektiğini söylediği, sanıktan kendisini bıçakla yaralamasını istediği ve çiftin bu konuda uzlaşma sağladığı dile getirilmişti.



Mütalaada, sanık Tarhan'ın "kasten yaralamak" suçundan 3 yıldan 4 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.



#beyoğlu
#bıçaklama
#karar
9 yıl önce