Boeing'in 3 parçası TUSAŞ'tan

Ankara
00:009/06/2009, Salı
G: 9/06/2009, Salı
Yeni Şafak
Boeing'in 3 parçası TUSAŞ'tan
Boeing'in 3 parçası TUSAŞ'tan

TUSAŞ, 'B-787' yeni nesil yolcu uçaklarının, body seal, elevatör ve kargo barrier bölümlerinin imalatı çerçevesinde, Boeing'e 3 bin 66 parça teslim edecek

TAI Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ), yeni nesil yolcu uçakları olarak tanımlanan ve geçtiğimiz yıllarda yapılan anlaşmalarla imalatını üstlendiği B-787 uçaklarının üç önemli parçasının imalatına yönelik programını hızla sürdürüyor. Şirket, "B-787" yeni nesil yolcu uçaklarının; body seal, elevatör ve kargo barrier bölümlerinin imalatı programı çerçevesinde, 2022'ye kadar, Boeing'e toplam 3 bin 66 adet parça teslim edecek. Daha önce yapılan anlaşma çerçevesinde B-787 yeni nesil uçaklarının üç önemli parça üretimini sürdüren TUSAŞ, tesislerinde üretimi öngörülen imalat programının 2022'ye kadar tamamlanmayı planlıyor.

PARÇALAR VE ÖZELLİKLERİ

TUSAŞ tesislerinde üretimi öngörülen cargo barrier, Boeing firmasının yeni nesil yolcu uçağı B-787'nin kargo bölümünü elektronik bölümünden ayıran kompozit yapılı panel. Şirket ile Boeing firması arasında 26 Mayıs 2005 tarihinde imzalanan anlaşma çerçevesinde söz konusu komponentin tasarım ve imalat sorumluluğu TUSAŞ'a ait olacak. "Body seal", B-787'nin yatay dengeleyicisinin gövdeyle birleşme alanını kapatan kompozit yapılı panel. Bir diğer parça olan "elevator", B-787'nin kompozit yapılı yatay yükselticisi. Program kapsamında 2022 yılına kadar 1022 adet elevator teslim edilmesi planlanıyor.