|

Çevik Bir: BOP bölgeye huzur getirir

Yeni Şafak
00:00 - 13/06/2004 Pazar
Güncelleme: 16:26 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Çevik Bir: BOP bölgeye huzur getirir
---------------------- manset ---------------------

  • OKTAY MEHMET / İSTANBUL


    Birinci Ordu eski Komutanı Orgeneral Çevik Bir, G-8 zirvesinde "Genişletilmiş Ortadoğu ve Kuzey Afrika" olarak yeniden tarif edilen Büyük Ortadoğu Projesi'nin, bölgenin sosyal ve ekonomik alanda gelişmesine katkıda bulunarak, barışı getireceğini savundu.

    Avrasya- Bir Vakfı'nın düzenlediği toplantıda BOP'u anlatan Çevik Bir, BOP'nin işsizlik oranının had safhada olduğu, etnik çatışmaların yaşandığı ve her türlü uyuşturucu ve silah kaçakçılığın yaşandığı bölgenin kontrol altında tutulmasını sağlayacağını öne sürdü. G-8 zirvesinde, "hiçbir ülkeye baskı yapılmayacağı" kararı alınmasının önemine değinen Bir, "ABD dünyada sopayla herşeyi halledebileceğini düşündü. Ancak, Irak'a müdahelesinde her şeyin sopayla halledemeyeceğinin farkına vararak, yeni bir strateji belirledi" dedi.

    Bir, buna rağmen ABD'nin Irak'ta NATO'yu da kullanacağını öne sürdü.

    'Heyecandan çok kaybettim'
    Çevik Bir, salonda bulunan MHP eski Milletvekili Ahmet Çakar'ın, kendisine soru sorarken ses tonununu yükseltmesine tepki gösterdi. Çakar'ın, "Heyecanlandım paşam" demesi üzerine Bir, "Ben hayatımda heyecanlanarak çok şey kaybettim. Dönem sinirlenme değil, kafayı çalıştırma dönemidir" dedi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce