|

Cumhurbaşkanı: Sen kimin talimatıyla bu adımı attın?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova'nın Başbakanı'nın istifa ettirdiği bürokratlara değinerek, "Ben tabi şimdi soruyorum, ey Kosova'nın Başbakanı, kimin talimatıyla sen böyle bir adım attın?" dedi. Erdoğan ayrıca, "Pensilvanya'daki zat, senin de sonun Kosova'dakiler gibi olacak" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
16:55 - 31/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 17:42 - 31/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Pendik 6. Olağan İlçe Kongresinde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Buradan Pendik'in tüm mahallerindeki vatandaşlarıma selamlarımı iletiyorum. bu kutlu yolculukta görev alan tüm kardeşlerimi saygıyla selamlıyorum. Ahirete göç edenleri minnetle anıyorum.

"2019'da oyları birlikte toplayacağız"

Pendik'te hamd olsun yok, yok. Burayı belediyecilikte çok daha müstesna bir yere ulaştıracağız. 16 Nisan'da Pendik bize kendisine yakışan desteği verdi. Ama yetmez. İnşallah 2019 Mart ve Kasım'ında oyları birlikte toplayacağız. Biz, İstanbul'a hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

Merhum Cemil Meriç'in kendilerince bu ülkeyi yaşanmaz bulanlara güzel bir tespiti var, 'Vatanlarını yaşanmazlar bulanlar, vatanlarını yaşanmazlaştıranlardır' diye.

"İstanbul'a küsen, hayata küsmüştür"

Türkiye'de yaşayamayan, hele İstanbul'da yaşamaktan usanan biri ülkemize değil, hayata küsmüştür.

Eğer Türkiye'yi geçtiğimiz 15 yılda 3.5 kat büyütüp, bölgesinde ve dünyasında söz sahibi bir ülke konumuna getirmişsek işte bu aşkla bunu yaptık. Varsın birileri kendi hayal dünyalarında yaşamaya devam etsin. Biz, durmayacağız.

"Kur aşağı, kur yukarı... Batsın sizin kurunuz"

16 yıl önce görevi devraldığımızda, Türkiye'nin IMF'ye borcu 23.5 milyar dolardı. Şimdi IMF'ye borcumuz var mı? Hayır, sıfırladık. Bizi bundan kurtarın diye bağıranlara soruyorum, neredesiniz? Şimdi görüyorum bazı zatlar çıkıyor 'kur aşağı, kur yukarı'. Ya sen ne konuşuyorsun? Batsın sizin kurunuz. Batan bir ülke bunca duble yolu, bu kadar havalimanını yapabilir mi?

Biz, her zaman Allah'a şükür olsun yolumuza devam ettik. Ve biz partiyi kurduk, 16 ay gibi kısa bir zamanda iktidar olduk.


"Hesabını vereceksin"

Birileri de çıkmış 'Ben Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin başkanıyım' diyor. Ya sen yerli de değilsin milli de değilsin, gayri millisin. Gazi Mustafa Kemal seni bu partinin başında bir dakika tutmaz.

Bizim yerliliğimizle, milliliğimizle ilgili konuşuyor. Şimdi mahkemede. Hesabını vereceksiniz. Yanında taşıdığın Pensilvanya uşaklarının da hesabını vereceksin.


Sen kimin talimatıyla bu adımı attın?

Gördünüz bizim Milli İstihbarat Teşkilatımız bu hainlerin 6 tanesini Kosova'da paketledi getirdi. Şimdi buradan Kosova Başbakanı'na soruyorum; sen ne zamandır Türkiye'de darbe yapmak isteyenleri korur oldun? Türkiye seni ilk tanıyan ülkelerden biri. Sen bu adamlara sahip çıkarsan benim Kosavalı kardeşlerim sana bunun hesabını sorar. Sen kimin talimatıyla bu adımı attın?

Pensilvanya'daki zata da buradan sesleniyorum. Senin de sonun Kosava'dakiler gibi olacak hiç merak etme."

Erdoğan ayrıca, Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3821'e yükseldiğini açıkladı.

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
6 yıl önce