Ecevit: CHP'ye acımayın
00:00, 15/04/1999, PerşembeG: Güncelleme: 14:33, 18/11/2013, Pazartesi
Yeni Şafak
Ecevit: CHP'ye acımayın
Akhisar- DSP Genel Başkanı ve Başbakan Bülent Ecevit, gönlü DSP'de olan seçmenlerin hatır gönül uğruna oylarını dağıtmamalarını istedi. Ecevit, Manisa'nın Akhisar ilçesinde partisince düzenlenen açık hava toplantısında yurttaşlara hitap etti. Ecevit, yurttaşlardan üç dileği bulunduğunu söyledi. 18 Nisan'da yapılacak seçimlerde DSP'ye sadece hükümette güç katmanın yetmeyeceğini ifade eden Ecevit, "Aynı zamanda yerel yönetimlerde de güç katılmalı ki, hükümetle uyum içinde çalışabilsinler" diye konuştu.
DSP lideri, gönlü ve aklı DSP'de olan seçmenlerin, bazı partilere karşı acıma duygusuyla oylarını dağıtmamalarını istedi. "Zaten hükümeti kuracağız, parçalı bir hükümet olmasın" diyen Ecevit, güçlü bir hükümetin Türkiye'nin yanısıra bütün dünyada da güven uyandıracağını söyledi. Ecevit, "Hatır gönül uğruna, acıma duygusuyla oylarını dağıtmayın" diye konuştu. Ecevit, yurttaşlardan son dileğinin de ne kadar zor olursa olsun 18 Nisan günü sandık başına giderek, mutlaka oy kullanmaları ve sonuçlar alınıncaya kadar sandığa sahip çıkmaları olduğunu kaydetti.
'Kendisi bilir ama...'
Alandakilerin, "Vur vun inlesin Tansu Çiller dinlesin" sloganları üzerine Ecevit, "Keşke dinlese, ama dinlemez. O yüzden de partisi battıkça batıyor. Huzurlu bir seçim kampanyası yapılıyordu. Bunu dalgalandıranların, karartanların başında Sayın Çiller geliyor.Kendisi bilir, ama bunun cezasını elbette seçim günü milletimizden görecektir" dedi. Ecevit, konuşmasında 8 yıllık kesintisiz eğitimi ve vergi reformunu da savundu.
Başlıklar :
