|

Erdoğan: Haddini ve boyunu aşan bir açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında yaptğı konuşmada ekonomik verilerle ilgili olarak "moral üstünlüğü artık Türkiye'de, moral üstünlüğü artık milletimizde" derken, Fransa'nın açıklamalarını ise 'Haddini ve boyunu aşan bir açıklama. Türkiye hiç bir zaman terör örgütleriyle masaya oturmamıştır" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
11:20 - 30/03/2018 Cuma
Güncelleme: 12:31 - 30/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Fransız mevkidaşı Macron ile yaptığı telefon görüşmesine de değinen Erdoğan, "Geçen hafta görüştüm. Baktım garip garip şeyler söylüyor. Kendisine biraz frekansı yüksek oldu ama söylemek zorunda kaldım" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Son il başkanları toplantımızdan bu yana Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Mersin, Antalya, Bolu, Sakarya, Diyarbakır, Ordu, Samsun, Giresun, Trabzon illerimize giderek kongrelerimize katıldık, vatandaşlarımızla buluşma fırsatı yakaladık. Şu ana kadar 43 il kongremize bizzat katıldım. Cumartesi günü İstanbul'daki bazı ilçelerimizin kongrelerine pazar günü de Adana ve Hatay il kongrelerine katılacağım.

Kongrelerimizin vesilesiyle ziyaret ettiğimiz şehirlerde vatandaşlarımızın bize gösterdiği hüsnü kabul gerçekten memnuniyet vericidir.

Kosovada'ki MİT operaysonu

MİT, Kosova istihbaratı ile yaptığı dayanışma içinde 6 tane Balkanlardaki en üst düzey FETÖ temsilcisini aldılar getirdiler ve emniyete teslim ettiler.

Hatasını anlayıp yeniden davaya sarılanlara ve onlarla birlikte yolumza devam ettik hala da ediyoruz. Hatada ısrar edenlerle yolumuzu ayırmak mecburiyetinde kaldık. Metal yorgunluğu ifadem vardı. Kastettiğim hususlardan biri buydu. Kısa sürede gerçekleştirdiğimiz değişim ile bu tehditten kurtulduk şimdi yeniden diriliş hamlesi başlamış oldu. Birilerinin sadece kendi küçük dünyaları için etrafı kırıp dökmesine tahammül edemeyiz.

"Anahtar kelimemiz çok çalışmak"

Bizim AK Parti olarak anahtar kelimemiz çok çalışmaktır. Bizi ne bu kifayetsiz muhalefet, ne FETÖ, ne PKK zarar veremez.

AK Parti 2001 Ağustos'undan beri 'benim olsun' diye küçük düşünen zihniyetlerden uzak tutmaya çalıştık. Hatası olanları uyardık. Hatada ısrar edenlerle yolumuzu ayırmak mecburiyetinde kaldık. Hatasını anlayanla da yolumuza devam etti.

Hatırlarsanız ben Genel Başkan olarak yeniden başkanlığa döndüğümde kullandığım 'metal yorgunluk' ifadesi vardı. Allah'a şükür şimdi bu yorgunluktan kurtulduk ve yeniden diriliş hareketine başladık.

"Dostlarımızı artırıp, düşmanlarımızı azaltmaya gayret etmeliyiz"

Biz asla duygusal hareket edemeyiz. Biz bir partiyiz. Dostlarımızı artırmaya, düşmanlarımızı azaltmaya gayret etmeliyiz.

Bu kapsamda tüm alt birimlerimizle 2023 hedeflerimize kitlenmiş durumdayız. Dünyada en güçlü devletlerden biri haline getirmeden Türkiye'yi bize durmak, dinlenmek yok. Ayağımıza bağ olanlardan bir anca önce kurtulmak boynumuzun borcudur.

Dün açıklanan büyüme rakamlarını oldukça önemsediğimi bir kez daha huzurunuzda ilan etmek istiyorum.

"Teori ayrı pratik ayrı. Kusura bakmasınlar"

Tutturmuşlar kur aşağı kur yukarı. Geçin bu işleri. Türkiye'nin ekonomisi ortadadır. Afrin operasyonu, Gezi olayları, 17-25 gibi süreçleri geçirirken biz ne ortamalar yakaladık. Demek ki sizin ortaya koyduğunuz kurallar geçerli değil. Teori ayrı bir şeydir. Pratik ayrı. Eğer teori ve pratiği birlikte başaramıyorsan kusura bakma sen yoluna ben yoluma. bu iş başka bir şey.

Türkiye 2018'de de oyunu bozacak

Türkiye'yi ekonomi üzerinden vurmaya çalışanlara buradan bir mesaj vereyim. Siz merak etmeyin Türkiye, 2018'de de oyunu bozacak hiç boşuna uğraşmayın.

Burada tüm milletimize ve işadamlarımıza sesleniyorum; lütfen Türkiye'ye güvenin. Hükümetimiz üreten, çalışan, istihdam oluşturan, kafasında proje olan herkesin yanındadır.

Afrin'de son rakam 3 bin 800

Bugün itibariyle Afrin'de etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 3 bin 800'ü buldu. Maalesef bazı trafik kazaları da var. Sürücülerin uykusuna dikkat etmesi lazım.

Zeytin Dalı Harekatı'na devam ettiriyoruz. İdlib, Münbiç ve benzeri yerlerle ilgili faaliyetlerimiz devam ediyor. idlib'te 12 gözlem noktasında 7'si bizim kontrolümüzde. Diğerlerini de inşallah çok yakında faaliyet geçireceğiz.

Böylece Doğu Guta, Rakka gibi yerlerde yaşanan facialarının benzerinin İdlib'te yaşanmasının önüne geçmek için adımlar atıyoruz.

Bize verilen sözler vardı Sayın Obama'dan bu yana. Sayın Obama bizzat bana, 'Teröristleri Fırat'ın doğusuna göndereceğiz ve Münbiç'e kendi halkı olan Arapları alacağız" diye. Aksine yerli halkı çıkardılar, terörist unsurları oraya doldurdular.

"Biz verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz"

Tillerson bana Münbiç için kuzeyi sizde güneyi bizde olsun dedi. Ben de neden bizde olsun buranın gerçek sahipleri var diye cevap verdim. Geçiş sürecinde tabi ki bizim de elimizden geleni yapacağımızı belirttim.

Biz bunların bir an önce yerine getirilmesini bekliyoruz. Irak sınırına doğru olan bölgeyi de teröristlerden temizlemek için hazırlıklara başladık. Sınırımızda terör unsurlarına tahammül edemeyiz. Bugün değil yarın bakarsınız bunlar yine taciz atışına başlayabilir. Biz bunlara artık izin veremeyiz. Teröristlerin elini kolunu sallayarak buralarda dolaşmasına müsaade edemeyiz.


"12 gözlem noktasında 7'si bizim kontrolümüzde"

Afrin'de operasyonun amaçlarına büyük ölçüde ulaşıldı. Tel Rıfat başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolü için harekata devam ediyoruz. Münbiç dahil diğer bölgelerdeki terörist unsurlara yönelik planlamalarımız sürüyor. Şu ana kadar 12 gözlem noktasından 7'si bizim kontrolümüzde. Bununla sınır bölgelerini, 12 gözlem noktası ile kontrole alıyoruz. Diğerlerini de çok yakında faaliyete geçireceğiz. Doğu Guta, Halep, Rakka benzeri facialardan birinin İdlib'de yaşanmasının önüne geçmeyi hedefliyoruz.

Münbiç'te bize verilen taahhütler var. Biz sıradan laflarla hareket etmiyoruz. Obama'dan tutun bugüne kadar. Obama'nın bizzat bana verdiği söz var. YPG/PYD'yi Fırat'ın doğusuna göndereceğiz sözü. Oralarda yüzde 90 Arap dostlarımız yaşıyor. PYD'nin YPG'nin yeri yok. Ama bunlar oraya onları doldurarak oranın yerli halkını çıkardılar.

"Münbiç gerçek sahiplerine teslim edilmeli"

Biz diyoruz ki bunu tekrar geri döndüreceğiz. Aynı şeyi Tillerson'ı kabul ettiğimde kendisine söyledik. Kuzey sizde güney bizde olsun dedi. Gecikmeyle de olsa biz bunların bir an önce yerine getirilmesini bekliyoruz. Irak sınırına doğru olan bölgeleri de terörden temizlemek için gereken hazırlıklara başladık. Buralar her an bir tehdit unsurudur. Biz bu unsurların sınırlarımızda bulunmasına tahammül edemeyiz.

Bugün değil yarın bunlar yine buradan taciz atışlarına başlayabilirler. Elbette müttefik ülkelerin askerlerine zarar vermek gibi niyetimiz yok ama buralarda teröristlerin dolaşmalarına müsaade edemeyiz. Tespit ettiğimiz her teröristi etkisiz hale getirmek bizim milletimize karşı sorumluluğumuzun gereğidir. Yapmazsak bunu milletimize anlatamayız.

"Biz teröristlere isim koymakla değil, onları yok etmekle meşgulüz"


PKK ile PYD'yi aynı görmeyen, DEAŞ ile mücadele ile YPG ile mücadeleyi eş değer tutmayan tüm yaklaşımlara kapımız kesinlikle kapalıdır. Terör örgütünün harf oyunları ile ismini değiştirerek oynamak istediği oyuna katılmak isteyenler kendileri bilirler. Aynı yılanın yavruları olduğunu biliyoruz. Biz teröristlere isim koymakla değil, onları ortadan kaldırmakla meşgulüz.

Fransa'ya yanıt: Haddini ve boyunu aşan bir açıklama

Son dönemde Fransa'nın yanlış bulduğumuz tavrından fevkalade üzüntü duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Geçen hafta görüştüm. Baktım garip garip şeyler söylüyor. Kendisine biraz frekansı yüksek oldu ama söylemek zorunda kaldım. Bizim silahlı kuvvetlerimizi asla kabullenemeyeceğimiz bir yere oturtmak kimsenin haddine değil. Terör örgütleri mensupları dün bir kez daha en üst düzeyde ağırlayanlar bunun Türkiye'ye karşı husumet hamlesinden başka bir anlamı olmadığını bilmelidir. Aynı terörist grubu bu sabah güvenlik güçlerimize saldırmışlardır. 6 güvenlik korucumuz şehit olmuş, 4 askerimiz, 3 güvenlik korucumuz yaralanmıştır.

Eğer Fransa'nın arabuluculuk teklifi doğruysa: Haddini ve boyunu aşan bir beyandır bu, bunu söyleyen kişinin. Sana böyle bir görev kim verdi? Bizim arabulucu ihtiyacımız yok. Türkiye'nin ne zamandan beri terör örgütleriyle masaya oturmak gibi bir sorunu var.

"Bizim başımıza gelenler Fransa'nın da başına gelebilir"

Teröristlerle yatanlar ve onları saraylarında ağırlayanlar yaptıkları yanlışı er geç anlayacaktır. Bizim başımıza gelenler Fransa'nın da başına gelebilir.

Suriye ve Irak'ın kuzeyinde nasıl bir gelecek inşa edilebileceğini bizimle konuşmak isteyen herkese kapımız açık.

Yıkılan Suriye şehirlerinin nasıl yeniden imar edebiliriz, mültecilerin yeniden dönüşünde neler yapabilirizi konuşmak istiyoruz. Saray'da 7 teröristi ağırlarken, acaba Suriyeli mülteciler için ne yapabilirim diye bir derdiniz oldu mu?

Türkiye'nin ana muhalefet sıkıntısı

Başlarındaki zat, CHP'yi eski dönemlerinden tamamen ayıracak bir noktaya getirdi. Yerli ve milli en küçük bir refleksi olmayan, ülkemize husumeti varlık sebebi haline getirenleri yoldaş edinmiş bu parti Türkiye'nin partisi olamaz.

Bu zat'ı muhatap alarak kendimize haksızlık ettiğimizi biliyoruz. Derin idrak sıkıntısı yaşayan bu kişi, siyasetin değiş, tıbbın konusu haline gelmiştir.

Dün 'Sakın Afrin'e girmeyin' diyen kendi değilmiş gibi 'Ben hiç Afrin'e karşı çıkmadım' cümlesini kurabiliyor. Bizim Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal ettiğimizi söylemesine ne diyorsunuz? Bunlar 14'lü koalisyon kurmadı mı 2014'te? Karşıların bir tek Tayyip Erdoğan vardı. Milletimiz bizi seçtiğinde, Meclis'te yemin törenimizde kaçmak yerine keşke orada dursalardı."

#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
6 yıl önce