|

Erdoğan o anneye çiçek gönderdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirt'te 6 zihinsel ve bedensel engelli çocuğunun tüm ihtiyaçlarını kendi karşılayan anneye çiçek gönderdi

Yeni Şafak
03:00 - 12/05/2015 Salı
Güncelleme: 01:25 - 12/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Anadolu Ajansı'nın (AA) Anneler Günü dolayısıyla "Altı özürlü çocuğuna 'bebek' gibi bakıyor" başlığıyla haberini duyurduğu Hanife Tuz'a gönderdiği çiçek, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz'ın eşi Fatma Tutulmaz tarafından anneye ulaştırıldı.



Aileyi evinde ziyaret eden Tutulmaz, anne Tuz'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anneler Günü mesajını ileterek çiçeği takdim etti.



Bebek gibi büyüttüğü 6 çocuğunun dişlerini fırçalamadan saç tıraşına kadar her türlü bakımını kendisinin yaptığını anlatan Tuz, eşinin 5 yıl önce geçirdiği boğaz kanseri nedeniyle rahatsız olduğunu söyledi.



Bütün hayatını çocuklarına adadığını ifade eden Tuz, "Daha önce eşimle birlikte baktığım çocuklarıma artık eşimde rahatsız olunca ben bakıyorum. Benimde ayağımda ve başımda tümör var ama buna rağmen çok şükür çocuklarıma bakmayı ihmal etmiyorum. Her hafta başlarını yıkıyorum bakımlarını yapıyorum. Çocukları dışarı çıkaramıyorum onun için sadece balkona çıkıp hava alıyorlar. Ben de çocuklarım da oruç tutuyoruz. Ben şu an oruçluyum. Ömer'in dişleri olmadığı için yeterince beslenemiyor diğerlerin tümü oruç tutuyor. Zihinleri yerinde sadece konuşamıyorlar ve el ayakları tutmuyor" diye konuştu.



Sağlıklı olan 3 kızı ile 2 erkek çocuğunun evlenerek ailelerini kurduklarını aktaran baba Osman Tuz ise şöyle konuştu:


"Ben de 5 yıl önce boğaz kanserine yakalandım. Halen tedavi oluyorum. Çocukların tedavisi için defalarca İstanbul'a gittik kan tahlilleri alındı Amerika'ya kadar gönderildi tedavi için her tarafa başvurduk ama çaresi yok. Çok uğraştık ama olmuyor, Allah'a çok şükür beterin beteri var."



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çiçeğini anne Tuz'a takdim eden Tutulmaz, Tuz'un taktire şayan bir anne olduğunu belirtti.



"Gerçek anne sizsiniz" diyen Tutulmaz şöyle devam etti:


"İnşallah ayağının altında cennet olan annelerdensiniz. Bütün çocuklara gül gibi bakıyorsun gerçekten örnek bir annesin. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan size çiçek gönderdi, anneler gününüzü kutluyor. Bunun için geldik. Bir ihtiyacınız olursa hiç çekinmeden haberdar edin bizi."



Anne Tuz, Tutulmaz'dan, çocuklarını artık taşıyamadığı için tuvalete götürüp getirmek için tekerlekli sandalye ve çocukların odasına sermek için 4 halı istedi.


#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Mustafa Tutulmaz
#siirt
9 yıl önce