|

Erdoğan: Sen bu asrın Nene Hatunu'sun dedim

Cumhurbaşkanı Erdoğan milletvekilleriyle yaptığı iftarın ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşması sırasında, İngiltere'de terör örgütü PKK yandaşlarının hedefi haline gelen kadını arayarak teşekkür ettiğini kaydetti. Erdoğan, "Bir kitapsız, imansız, o bayrağı almaya çalışırken o vermedi. Onu aradım ve konuştum. Sen bu asrın Nene Hatunu'sun dedim" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
23:37 - 17/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 23:50 - 17/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'de terör örgütü PKK yandaşlarının hedefi haline gelen kadını arayarak teşekkür ettiğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'de terör örgütü PKK yandaşlarının hedefi haline gelen kadını arayarak teşekkür ettiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkez'de partisinin milletvekillerine verilen iftar programında konuştu.

İngiltere’de terör örgütü üyelerine karşı mücadele veren kadını anlatan Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

  • “Bugün çok duygulandım, o da malum Chatham House gittiğimiz gün orada PKK’lılar gösteri yapıyorlar, bu arada bizi sevenler de orada, onlar da onların karşısına dikiliyor. Bayrağı ile elinde oraya gelmiş kardeşlerimizden bir tane hanım kardeşimizin elinden bayrağı almak isteyen bir tane kitapsız, imansız çıktı ama o hanım kardeşimiz bayrağı ona kaptırmadı. Bayrağımızı İngiliz polisinin önünde çekti aldı. Bugün kendisini aradım, tebrik ettim. Sen bu asrın nene Hatunu’sun, Şerife Bacı’sısın dedim. Bu PKK’lılar dedikleriniz benim Şerife Bacıma, Nene Hatunuma söz geçiremiyor, o ahlaksız bir bayana o şekilde saldırdığı halde bayrağı ona teslim etmiyor. Olay bu kadar açık ve net. Bu işi evvel Allah başaracağız. Bu dönüm olarak adınızı tarihe altın harflerle yazdığınızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum”

Ne olmuştu?

İngiltere'de PKK'lı teröristler Türk bayrağı taşıyan bir kadının elinden bayrağı almak istemişti fakat kadın ay yıldızlı bayrağı terör örgütü yandaşlarına kaptırmamıştı.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Kadın
#İngiltere
6 yıl önce