Hoşgörü kazansın

Yeni Şafak
00:00, 30/04/1999, CumaG: Güncelleme: 16:10, 15/05/2017, Pazartesi
Yeni Şafak
Hoşgörü kazansın
Arşiv

Halk, başörtüsüyle seçtiği bayan vekillerinin Meclis'e alınmaması tartışmalarından rahatsız. Yemin töreninde verilecek ilk sınavda hoşgörünün kazanmasını bekliyor.

Ankara - Meclis'in açılışına iki gün kala, gözler milletin seçtiği başörtülü vekillerin Meclis'e girip giremeyeceği konusuna çevrildi. Meclis İçtüzüğü'nde 'başörtüsü takılmaz' diye bir hüküm bulunmuyor. Konunun çatışma boyutuna taşınmasını engellemeye çalışan FP vev MHP yönetimi, başörtülü olarak Genel Kurul'a katılma konusunda son kararı Merve Safa Kavakçı ve Nesrin Ünal'ın vereceğini açıkladı. Meclis'in 'teamülleri' öne sürülerek Genel Kurul Salonu'na giremeyecekleri yönünde baskı yapılması tepkilere neden oldu. Başörtüsü baskısı kanunsuz Meclis'e giren sağın iki büyük partisine mensup iki başörtülü bayan milletvekili, FP'li Merve Safa Kavakçı ve MHP'li Nesrin Ünal'ın, başörtülerini çıkarmaları için baskı yapılması tepkilere neden oldu. Cumhurbaşkanlığı eski Başdanışmanı ve Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu,bayan milletvekillerin inançları gereği olarak başörtüsü takma haklarının engellenemeyeceğini ifade ederek, "Başörtüsü yasağını savunanların dayanabileceği hiçbir gerekce kalmamıştır. 'Başını aç oku, başını aç çalış, başını aç yüksel, başını aç millekvekili ol' mantığı tam bir dayatmadır" dedi. Başoğlu, medyanın mecliste bir başörtüsü problemi çıkarmak için gayret sarfettiğini ifade ederek, "Örtülü vekillerimizden birisini medyaya çıkarıp 'Siz sorun çıkarmamak için başörtünüzü çıkartır mısınız? Çıkartırsanız fedekarlık olur' şeklinde yayınlar yapıyorlar. İnançlardan fedakarlık olamaz" diye konuştu. Öğrenciler ve vekiller için başörtüsünü yasaklayan kanun bulunmadığını belirten Başoğlu, sorunun çözülmesi için de kanuna gerek olmadığını dile getirdi.

------- ARA BASLIK ------------------

Menderes: Kendi bilir

Öte yandan FP İstanbul Milletvekili Aydın Menderes, başörtülü milletvekili Merve Kavakçı'nın örtüsüyle ilgili durumun kendi bileceği bir iş olduğunu belirterek, kimsenin bu konuda söyleyecek birşeyinin olmadığını bildirdi. Menderes, "Son sözü Sayın Merve Kavakçı söyler" dedi. Menderes, içtüzüğün bu duruma müsade edip etmeyeceği konusunda da, bunun içtüzüğü uygulayacak olan Başkanlık makamının sorunu olduğunu söyledi. ------- ARA BASLIK ------------------

Ecevit: Hem kurallara uysun, hem inancına

Başbakan Bülent Ecevit de, KKTC'den dönüşünde, konuyla ilgili sorularla karşılaştı. Ecevit, Kavakçı ile ilgili olarak şunları söyledi: "Meclis açılır açılmaz bir gerginlik ortaya çıkmamasını, Fazilet Partisi'nin buna özen göstermesini temenni ediyorum. Türkiye'de özel yaşamında herkes başını istediği gibi örter, hanımlarımızdan çoğunun da başı örtülüdür. Ama her kuruluşun da belli giyim kuşam ve gelenekleri vardır. Bu hanım milletvekili, Meclis binasına isterse başı örtülü gelir, kendi bürosunda başı örtülü çalışır, ama Meclis genel kurul salonuna ve komisyon toplantıları salonlarına mutlaka Meclis'in gelenekselleşmiş giyim kuşam koşullarına uyarak gelmesini temenni ediyorum. Böylelikle hem kurallara uyulmuş olur hem de, kendi inançları doğrultusunda davranmış olur." ------- ARA BASLIK ------------------



------- Geri OKU ------------------




 


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026