|

Papadopulos geriyor

Rum lideri Papadopulos, BM Genel Sekreteri Annan'a cevap vermeyeceğini yinelerken, "Türkler adadan asker çekse de taviz vermem. Türkiye, Kıbrıs Cumhuriyeti'ni görmezlikten gelemez" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 28/02/2005 Pazartesi
Güncelleme: 15:22 - 11/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Tasos Papadopulos, AB üyeliğine alınmanın kazandırdığı kozları, diğer AB üyelerinin tepkilerine rağmen kullanacağının sinyallerini veriyor. Annan'ın, "istek ve önerilerinizi bildirin" çağrısına "cevap vermeyi düşünmediğini" belirten Papadopulos, "Türiye asker çekse bile neden teviz vereyim ki" dedi.

Papadopulos, Simerini gazetesine verdiği demeçte, BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın kendisinden hem Rum tarafının arzu ettiği değişiklikleri hem de bunlara karşılık ne gibi tavizler verebileceğini yazılı olarak bildirmesini istediğini, kendisinin ise böyle bir niyeti olmadığını yineledi. "Bizim verecek tavizimiz yok. Örneğin Türk askerlerinin bir tarihte Ada'dan uzaklaşmasına karşılık olarak biz neden taviz verelim" diyen Papadopulos, Türkiye'nin Ankara Anlaşması'na katılım protokolüne "Kıbrıs Cumhuriyeti" ile ilgili çekince koyması halinde bunu kabul etmeyeceğini de yineledi. Papadopulos, "Türkiye üyelik müzakereleri çerçevesinde, Kıbrıs Cumhuriyeti'ni görmezlikten gelemez" dedi.

Kıbrıs Protokolü diplomasisi
Bu arada Tasos Papadopulos, hafta başında Lüksemburg ve Brüksel'de temaslarda bulunacak. AB dönem başkanı Lüksemburg'un Başbakanı Junker'le görüşecek olan Papadopulos, yarın da Brüksel'e geçecek ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Durao Barroso ile bir araya gelecek. Rum Yönetimi sözcüsü Kipros Hrisostomidis, Papadopulos-Barroso görüşmesi sırasında Türkiye'nin gümrük birliği ek protokolünü imzalaması konusunun ele alınacağını söyledi. Rum sözcü, "AB, bu protokolün bir an önce imzalanması istiyor" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce