|

Saadet Partisi'nde HDP tepkisi: Bir bir istifa ediyorlar

Türkiye, Pazar günü sandık başına giderek yerel seçimler için oy kullanamaya hazırlanırken, AK Parti ile MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı'na karşı kurulan ve tüm yalanlamalara rağmen özellikle belediye meclis üyelerinin listelerinin yayınlanmasıyla ortaya çıkan CHP-Saadet Partisi-HDP-İyi Parti ittifakı yara almaya devam ediyor. Terör örgütünün uzantısı bir partiyle ittifakı kendi tabanına dahi anlatamayan Saadet Partisi'nde de tepki istifaları üst üste geliyor. Çok sayıda meclis üyesi adayı bulundukları ilde 'Cumhur İttifakı adayı lehine' seçimlerden çekilirken, son olarak Saadet Partisi Elmadağ adayı Nuri Yurdakul, şehit babası olarak, partisinin yer aldığı ittifaka tepki göstererek adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Yeni Şafak
17:45 - 28/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 17:48 - 28/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
HDP ve Saadet Partisi 31 Mart'taki yerel seçimlerde kimi yerlerde ittifak yapma kararı aldı.
HDP ve Saadet Partisi 31 Mart'taki yerel seçimlerde kimi yerlerde ittifak yapma kararı aldı.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala Millet İttifakı adı altında kurulan ve Türkiye karşıtı yapılarla bağını gizleme dahi duymayan kişilerin adeta bir 'toplanma merkezi' haline gelen yapılanmada kopmalar devam ediyor.

HDP ile örtülü ittifakını sürekli yalanlayan, belediyelerde meclis üyesi adayı olarak gösterilen isimlerin belli olmasının ardından kurduğu gizli ittifak gözler önüne serilen Saadet Partisi'nde istifalar peş peşe geliyor.

Bingöl'de topluca AK Parti'ye geçtiler

Seçimlerden önce yaşanan istifalardan bazıları toplu bir şekilde gerçekleşirken, kimi istifalar da bireysel olarak yapıldı.

Bingöl’ün Genç ilçesinde Saadet Partili 22 kişi istifa ederken, Genç İlçe Başkanı dahil 11 kişi ise AK Parti’ye geçiş yaptı.

Kendisinin haberi olmadan ilçeden belediye başkan adayı gösterildiğini belirten Fikri Karagöz, yaşananları "Bizim haberimiz olmadan farklı bir ismi belediye başkan adayı olarak göstermişler. Bu nedenle istifa ettim" cümleleriyle özetlemişti. Genç ilçesinde HDP seçimlerde herhangi bir ismi aday göstermedi.


"Bizler Müslümanız. İllegal örgütlerle işimiz olmaz"

Saadet Partisi'nin HDP ile kurduğu ittifaka bir tepki de Esenyurt'tan geldi. Saadet Partisi Esenyurt Belediye Meclis Üyesi 2. sıra adayı Hıdır Çakar, AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Azmi Ekinci'ye destek için istifa ettiklerini düzenlenen mitingde açıkladı.

Çakar istifasını "Partimden istifa ediyorum. Sebebine gelince; dağda askerimiz şehirde polisimiz, bizim illegal örgütler ile işimiz olamaz. Biz milli görüşçüyüz. Biz Müslümanız" ifadeleriyle duyurdu.

Dilovası'nda da aynı oyun

Terör örgütü PKK ile arasına bir çizgi koyamayan ve adeta Kandil'in borazanı halini alan HDP ile aynı kulvarda koşmak Saadet Partisi'nin Dilovası teşkilatında da tepkiyle karşılandı.

Seçimlerde örtülü ittifak yapan Saadet Partisi ile HDP'nin belediye meclis üyeliklerinde bir birlerine kontenjan ayırdığı gerçeği Dilovası'nda seçim afişlerine dahi yansıdı.

Kocaeli'nde HDP'nin milletvekili adayı olan Fatma Yıldırım daha sonra Saadet'ten Dilovası Belediye meclis üyesi adayı oldu. Kontenjan adayının seçilmesi halinde başkan yardımcısı olacağı ileri sürüldü.


Elmadağ Başkan Adayı da istifa etti

Saadet Partisi'nde tüm bu istifalara bir yenisi daha eklendi.

Elmadağ Belediye Başkan Adayı Nuri Yurdakul, şehit babası olarak, partisinin yer aldığı ittifaka tepki göstererek adaylıktan çekildiğini açıkladı.

  • "Bir şehit babası olarak, terör örgütleriyle kol kola girmiş partilerin sadece 'yıkmak' üzerine kurulu ittifaklarını kabullenmem ve içime sindirmem asla mümkün değildir" diyen Yurdakul, "Terör kadrolarını belediye kadrolarına taşıyacak bir yıkım şebekesinin unsuru olmayı, şehidimizin aziz hatırasına hürmetsizlik olarak addederim" ifadelerini kullandı.

HDP, Saadet lehine çekildi

Terör örgütü ile arasına net bir çizgi çekemeyen HDP, Şanlıurfa'da Saadet Partisi'ni destekleme kararı aldı. Şanlıurfa Büyükşehir, Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye Belediye Başkan Adayları, Saadet Partisi adaylarını lehine adaylıktan çekildi. Bu sonuçla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ısrarla vurguladığı "Teröristlerle ittifak yapıyorlar" sözleri bir kez daha net bir şekilde ortaya çıkmış oldu.

Bakan Soylu ittifakı deşifre etmişti

İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "325 PKK ve HDP iltisaklıyı CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi listelerinden meclis üyesi adayı yaptılar. Bunlar kim? Yukarıdan aşağıya önümüzdeki hafta isimlerini tek tek açıklayacağız" demişti.

Erbakan uyardı: Milli Görüşe oy vermiş olmazsınız

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart yerel seçimlerinde CHP, HDP ve İyi Parti ile ittifaka giren Saadet Partisi'ni eleştirdi.

Erbakan, "Bu partiye verilecek oylar asla Milli Görüş’e verilmiş oylar olmayacaktır" ifadeleriyle partilileri uyardı. Erbakan, AK Parti'nin 17 yıldaki hizmetlerinin altını çizerek, "Doğruyu, faydalıyı, hayırlı olanı desteklemek, yanlışı, zararlıyı ve şerri de ortadan kaldırmak temel düsturumuzdur" vurgusunu yaptı.

#Saadet Partisi
#HDP
#İttifak
#İstifa
5 yıl önce