|

Şehidin eşi Kılıçdaroğlu'nun yanında saf tutmadı

Midyat'ta şehit olan polis memuru Nefise Özsoy'un cenaze töreni sırasında, Kılıçdaroğlu'nun yanında duran şehidin eşi Cumhur Özsoy’un yerini değiştirmesi dikkat çekti.

Yeni Şafak
16:22 - 10/06/2016 Cuma
Güncelleme: 16:36 - 10/06/2016 Cuma
Diğer
Nefize Özsoy'un 1 polisin şehit olduğu çatışmada yaralandı, daha sonra Kırklareli'ne tayin edildi.
Nefize Özsoy'un 1 polisin şehit olduğu çatışmada yaralandı, daha sonra Kırklareli'ne tayin edildi.

Mardin'in Midyat içesinde Emniyet Müdürlüğüne, teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Nefize Özsoy gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.



Mimar Sinan'ın 'Ustalık Eserim' dediği 5 asırlık tarihi Cami'de ilk defa kadın şehit için cenaze töreni düzenlendi. Şehit Özsoy'un cenaze törenine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Meral Akşener ve CHP'li Muharrem İnci de katıldı.



Kılıçdaroğlu'nun yanında saf
tutmadı


Geçen yıl Mardin Midyat'ta PKK'lı teröristlerle çıkan ve 1 polisin şehit olduğu çatışmada yaralanan, daha sonra Kırklareli'ne tayin edilen polis memuru Cumhur Özsoy, önce bir süre Kılıçdaroğlu'nun yanında durdu. Özsoy'un daha sonra yanındaki emniyet müdürünün kulağına eğilerek bir şeyler söylediği görüldü. Özsoy, daha sonra müdürle yer değiştirdi. Emniyet müdürü şehit eşi ile yer değiştirerek Kılıçdaroğlu'nun yanında saf tuttu.



Tekbir ve alkışlarla uğurlandı


Şehit polis memuresi Özsoy'un cenaze töreni için binlerce Edirneli Selimiye Cami'ne akın etti. Tarihi Cami'nin avlusu törende on binlerce Edirneli ile doldu, taştı. Cuma namazı vakti öncesi Cami'nin iç avlusunun dolmasının ardından halk, Cami çevresinde beklemeye devam etti. Özsoy'un naaşı helallik alınması için götürüldüğü babaevinden Selimiye Camii'ne getirildi. Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından namaz öncesi yaptırılan dua alkışlarla kesildi. Şehit eşi ve annesi tabutun başında gözyaşlarını tutamazken, binlerce Edirneli de hem alkışlarla hem de gözyaşları içerisinde şehidini uğurladı.



Eşi ve annesi gözyaşlarına hakim olamadı


Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanan şehit polis memuru Nefize Özsoy'un meslektaşı, eşi Cumhur Özsoy ve annesi Hafize Çetin, son kez tabutu başına gelerek gözyaşları içerisinde şehidi uğurladı. Şehit polis Nefize Özsoy'un naaşı Edirne Yenişehir Mezarlığına defnedildi.




#Nefise Özsoy
#Cumhur ​Özsoy
#Kemal Kılıçdaroğlu
8 yıl önce