|

Sen kimsin

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Ukrayna Ortak Stratejik Planlama Grubu 6. Toplantısı kapsamında Türkiye'de bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:54 - 31/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​​Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
​​Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, terör örgütü SDG'yi temsil eden bir heyetle görüşmesi ve Fransız basınında yer alan iddiaların hatırlatılması üzerine, "Bir terör örgütünün en üst düzeyde karşılanması, Fransa'nın terör örgütleri konusunda çifte standarda sahip olduğunu gösterir. YPG'yi Elysee Sarayı'nda ağırlayan bir ülkenin ya da teröristlerle iç içe olan bir ülkenin tarafsız olduğunu söylemek mümkün değil. Sen zaten teröristlerin tarafındasın" dedi.

KABUL EDİLEMEZ

Fransa'nın dürüst olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, "PYD, PKK aynıdır. Fransa'nın bizimle teröristler arasında arabuluculuk yapma önerisi kabul edilemez. Sen kimsin, arabuluculuk yapıyorsun. YPG ve PKK ile mücadele bizim için hayati bir durumdur. YPG'nin amacı DEAŞ'la mücadele değil, Suriye'yi bölmektir. Kanton oluşturmak BM kararlarına terstir. Fransa objektifliğini yitirmiştir" ifadelerini kullandı.

CİDDİYE ALMIYORUZ

Fransa'nın Suriye konusunda objektifliğini tamamen yitirerek, farklı bir yolu tercih ettiğini anlatan Çavuşoğlu, "Fransa'nın Suriye konusunda bizimle işbirliği yapabilmesi için öncelikle eskiden olduğu gibi doğru mecraya tekrar dönmesi gerekiyor. O nedenle Fransa'nın yaptığı birbiriyle çelişen açıklamaların hiçbirisini ciddiye almıyoruz ve önerileri de daha baştan reddediyoruz" diye konuştu. ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarını münferit olarak değerlendiren Çavuşoğlu, Fransız mevkidaşı Jean Yves Le Drian ile yaptığı telefon görüşmesinde yaşananlara tepki gösterdi.

#Mevlüt Çavuşoğlu
#Fransa
6 yıl önce