|

Starbucks'ı boykot edenlere 'salak' demişti: Oyuncu Sinan Albayrak'tan Özdağ'a karşı dava çağrısı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, Gazze'deki katliamın destekçisi Starbcuks'ı boykot edenlere 'salak' dediği gerekçesiyle kendisine tepki gösteren oyuncu Sinan Albayrak'a dava açmasının ardından oyuncu Sinan Albayrak'tan Özdağ'a karşı dava çağrısı gelmişti. Oyuncu Sinan Albayrak, avukatı Bekir Özata ile bir kamuoyu duyurusu yayınladı. Yapılan duyuruda; "İsrail ve soykırım destekçisi firmaları öven, boykot edenlere hakaretler yağdıranlara karşı, hakarete uğrayan müvekkillerimizin ve boykot destekçilerinin yanında olacağımızı, hukuki destek sağlayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz." ifadeleri kullanıldı.

16:12 - 24/05/2024 Cuma
Güncelleme: 18:47 - 24/05/2024 Cuma
Yeni Şafak
Oyuncu Sinan Albayrak'tan Özdağ'a karşı dava çağrısı
Oyuncu Sinan Albayrak'tan Özdağ'a karşı dava çağrısı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Gazze'deki katliamın destekçisi Starbcuks'ı boykot edenlere 'salak' dediği gerekçesiyle kendisine tepki gösteren oyuncu Sinan Albayrak'a dava açtı.


Göçmen karşıtı söylemlerle ve siyaset üslubuyla Türkiye'de ırkçılığı körüklemeye çalışan Özdağ, 14 Aralık 2023'te işgalci İsrail'e verdiği destekle bilinen Starbucks'ın Samsun'daki şubesine gitmişti.



Sinan Albayrak'tan Özdağ'a karşı dava çağrısı

Konuşmasının devamında vatandaşlardan Özdağ'ın skandal videosunu tekrar tekrar izlemelerini, söylemlerine kulak kabartmalarını isteyen oyuncu Albayrak, dava açılması çağrısında bulunarak şunları söyledi:


"Rica ediyorum. Bu muhteşem, değerli, olağanüstü harika insanın sarf ettiği ve kimlere, ne sebepten dolayı salak dediğini görünüz. Şimdi dava açılabilir, açılsın. Hoş karşılarız. Bakalım devamı ne olacak? Ama bence o videoda salak hakaretine maruz kalan çok sayıda, binlerce, on binlerce insan var. Dava yolu var diyoruz ya hani. Sevgilerimle, selamlarımla."

Sinan Albayrak ve avukatı Bekir Özata'dan Kamuoyu duyurusu

Vatandaşlardan Özdağ'ın skandal videosunu tekrar tekrar izlemelerini, söylemlerine kulak kabartmalarını isteyerek, dava açılması çağrısında bulunan Oyuncu Sinan Albayrak, avukatı Bekir Özata ile bir kamuoyu duyurusu yayınladı. Yayınlanan duyuruda; boykot destekçilerinin yanında olunacağı ve her türlü hukuki desteğin sağlanacağı belirtildi.


  • KAMUOYUNA DUYURU
  • Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’nın yer aldığı Filistin topraklarında, İsrail’in 78 yıldır sürdürdüğü işgal politikaları ne yazık ki gün geçtikçe şiddetini artırmaktadır. İşgallerin, soykırımın geldiği son noktayı üzüntü ve endişeyle tüm dünya gibi bizler de takip etmekteyiz. Müslümanlar için dini ve tarihi anlamda büyük ve önemli bir değere sahip olan Gazze'ye yönelik 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana tam abluka kararı alan İsrail, masum, hasta, bebek, çocuk, sivil, kadın, yaşlı demeden tüm dünyanın tepkisine karşın gaddarca saldırılarını sürdürmektedir.
    Acımasız saldırılar şiddetini arttırarak devam etmekte, Gazze’deki hastaneler dahi dünyanın gözü önünde bombalanarak halk katledilmekte adeta soykırım ve savaş suçu işlenmektedir. İnsanlık dışı eylemler dünyanın tepkisine yol açmış dil, din, ırk, azınlık, çoğunluk gözetmeksizin tüm dünyada eylemler, protestolar gerçekleştirilmiş, suça destek veren, finansör olan firmalar boykot edilmiştir.
    Devam eden katliam karşısında çaresizlik içindeki Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmak adeta bir insanlık görevidir. Vicdan sahibi insanlar tepkisiz kalmamakta, saldırıları durdurmak için ellerin gelen çabayı göstermekte, mazlumlar zalimlerin insafına bırakılmamaktadır.
    Aralıksız devam eden zulmü gerçekleştiren veya zulme destek olanlara karşın gösterilen tepkiler ve boykotlar azımsanamayacak derecede büyük ve ses getiricidir.
    Bu hususta ülkemizde de gerekli hassasiyetler gösterilmiş, diplomatik ve toplumsal adımlar atılmış, Gazze halkına verilen destek her türlü engellemeye karşın tüm dünyanın gözü önünde devam etmiş, oldukça başarılı olmuştur.

  • Gazze’de yaşanan soykırıma destek veren Starbucks zincirleri tüm dünyada boykot edilmekte ve ses getiren eylemlere konu olmaktadır.
    Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Starbucks zincirlerini boykot edenlere “Salak” diyerek talihsiz bir açıklama gerçekleştirmiş, davranışları ve videoları ile adeta işgal ordusunun, soykırıma açık destek veren Starbucks firmasının reklamını yapmıştır. Gazze soykırımına karşı duruşu ve hassasiyeti ile bilinen, toplumda takdir ve destek gören müvekkil Sinan Albayrak, Ümit Özdağ’ın boykot gerçekleştirenlere karşı hakaret dolu videosuna haklı bir tepki göstermiştir.
    Gazze halkının sesi olmaya çalışan müvekkil, haklı tepkisine karşın Ümit Özdağ tarafından aleyhine açılan tazminat davası ile karşı karşıya kalmıştır. Ümit Özdağ toplumun hassas noktalarına dokunarak, topluma hakaretler yağdırarak adeta halkı galeyana getirmişse de kendisine hakaret edildiği iddiası ile müvekkilden tazminat talep etmiştir. Tazminata konu dava devam etmekte olup tarafımızca takip edilmektedir.
  • Değerli sanatçı müvekkilimiz Sinan Albayrak Gazze’de yaşanan soykırıma karşı boykot gerçekleştirenlerden biri olup bu konuda hassasiyetini her daim belirtmiş, elinden gelen çabayı göstermiştir. Ancak açıkça görülmektedir ki; Ümit Özdağ boykottan rahatsız olmuş, boykot edenlere hakaretler yağdırmıştır. Dünya çapında tepkilere, eylemlere yol açan soykırıma tepki veren, soykırıma destek veren firmaları boykot eden kişilere hakaret etmek, hatta bu firmalara gidip desteğini açıkça gösteren videolar çekmek, yayınlamak adeta toplum ve toplumsal değerler ile dalga geçmektir.
  • Sanatçılık bir mesleğin çok daha ötesindedir. Sanatçılık hem davranışları ile topluma örnek olmak hem de haksızlıklara karşı toplumun sesi olabilmektedir. Televizyon ve sinema oyuncusu olan müvekkilimiz
    Sinan Albayrak da insanlığın iyiliğine kendini adamış sanatçı kimliği ile hem de vicdan sahibi bir insan olarak Gazze’de yaşanan soykırıma karşı bir saniye bile sessiz kalmamış adeta mazlumların sesi olmaya çalışmış, çalışmaya da devam etmektedir. Çalışmalarını hem sosyal medyada hem de sivil toplum örgütleri ile sürdürmektedir. Müvekkilin Mavi Marmara Gemisi ile Gazze yoluna çıkan aktivistler arasında olması desteğinin, çalışmalarının büyüklüğünü göstermektedir.

  • Bahse konu alaycı yaklaşım ve hakaret, yalnız müvekkil Sinan Albayrak özelinde olmayıp soykırım destekçisi firmaları boykot edenlerin tümüne karşı gerçekleştirilmiştir. İsrail ve soykırım destekçisi firmaları öven, toplumsal değerleri hiçe sayan, boykot edenlere hakaretler yağdıran, haklı tepkileri ise tazminat davaları açarak yıldırmaya çalışan kişilere karşı her zaman adaletin sağlanması için çaba göstereceğimizi belirtir, hakarete uğrayan müvekkillerimizin ve boykot destekçilerinin yanında olacağımızı, hukuki destek sağlayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.
  • SİNAN ALBAYRAK
  • VEKİLİ
  • AV. BEKİR ÖZATA



#Sinan Albayrak
#Oyuncu
#ÜmitÖzdağ
#Zafer Partisi
#Starbucks
23 gün önce