|

Erdoğan'dan Hacı Bektaş-i Veli mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu'na mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında "15 Temmuz'dan bu yana aziz milletimiz, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek şekilde, aynen Hacı Bektaş Veli'nin belirttiği gibi 'bir olmayı, iri olmayı, diri olmayı' kendine şiar edinmiştir" diyerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Yeni Şafak
12:07 - 16/08/2016 Salı
Güncelleme: 09:19 - 16/08/2016 Salı
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'dan bu yana milletin, milli birlik ve beraberliği pekiştirecek şekilde, Hacı Bektaş Veli'nin belirttiği gibi "bir olmayı, iri olmayı, diri olmayı" kendine şiar edindiğini vurgulayarak, "İnanıyorum ki son günlerde yakaladığımız bu milli mutabakat ve kardeşlik iklimi güçlenerek devam edecek, ülkemiz ve milletimiz dünyada hakkı olan müstesna yeri alacaktır." ifadesini kullandı.



Erdoğan, Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri dolayısıyla Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu'na mesaj gönderdi.



Mesajında, Türkiye'nin köklü bir tarihe, sağlam bir kültüre, zengin medeniyet değerlerine sahip güçlü bir ülke olduğunu belirten Erdoğan, Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre, Mevlana gibi gönül erlerinin ilmiyle, irfanıyla, hikmetiyle mayalanmış bu toprakların öteden bu yana kardeşlik ikliminin hüküm sürdüğü bir coğrafya olduğuna işaret etti.





Darbe girişimine vurgu yaptı


Erdoğan, Hacı Bektaş Veli'nin de Anadolu coğrafyasında sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik ikliminin yeşermesinde, birlik ve beraberliğin tesisinde çok önemli katkılar sunduğunu vurguladı.



Bu gönül erlerinin bıraktığı manevi mirasın, ilham kaynağı olmaya devam ettiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:



"Bunun en güzel örneği 15 Temmuz darbe girişimiyle mücadele esnasında gösterilmiş aziz milletimiz iradesine, istiklal ve istikbaline sahip çıkmak için canını hiçe sayıp tankların önüne dikilmiştir. 15 Temmuz'dan bu yana aziz milletimiz, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek şekilde, aynen Hacı Bektaş Veli'nin belirttiği gibi 'bir olmayı, iri olmayı, diri olmayı' kendine şiar edinmiştir. İnanıyorum ki son günlerde yakaladığımız bu milli mutabakat ve kardeşlik iklimi güçlenerek devam edecek, ülkemiz ve milletimiz dünyada hakkı olan müstesna yeri alacaktır.



Bu uğurda bize düşen Hacı Bektaş Veli gibi gönül mimarlarımızın bizlere bıraktığı hazineden en iyi şekilde istifade etmek, bu eşsiz değerleri gelecek nesillere taşıyarak, tüm insanlığın hizmetine sunmaktır. Her yıl düzenlenen Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerinin bu noktada çok önemli katkıları olduğuna inanıyorum."



Erdoğan, mesajında etkinliklerin hayırlara vesile olmasını diledi, Hacıbektaşlı vatandaşlara da sevgi ve saygılarını iletti.











#Mesaj
#Hacı Bektaş Veli
#​Recep Tayyip Erdoğan
8 yıl önce