|

15 Temmuz'un 'tereddütsüz' kahramanı

Köprü direnişinde halka kurşun sıkan darbecilere karşı dik duruşuyla 15 Temmuz'un en anlamlı karelerinden birinin kahramanı olan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Muhammet Emin Tekin, "Yine olsa kurşunların karşısına çıkmaktan asla tereddüt etmem" ifadeleriyle duygulandırdı.

Yeni Şafak
10:11 - 16/08/2016 Salı
Güncelleme: 07:17 - 16/08/2016 Salı
Diğer

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Muhammet Emin Tekin (22), o karanlık

gece

yaşandığında Çamlıca'da kaldığı yurttan gönüllü olarak izin kağıdı imzalayıp, köprüye gitti. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne yürürken üzerine yağan kurşunlara aldırmayan Muhammet Emin, sol kolu havada cuntacı teröristlere karşı dimdik durdu. Darbeci hainlere meydan okuyan Muhammet Emin koluna isabet eden mermilerle yaralandı. Çevredeki vatandaşlar tarafından Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan genç, daha sonra

Ankara

'ya sevk edildi.



  1. KOLUNDAN VURULDU
  2. Geçirdiği ameliyatların ardından taburcu olan Muhammet Emin Tekin
    Yozgat
    'ın Yerköy ilçesindeki ailesinin yanına gitti. Darbe girişimi gecesinde yaşadıklarını anlatan Tekin, "O gün o duruşu sergilemem gerekiyordu, yoksa onların dediği olacaktı. Bir kez daha o kurşunların karşısına çıkmaktan asla tereddüt duymam. O gece Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine dışarı çıkmak istedik. Yurt yöneticileri önce müsaade etmedi. Sonrasında bir kağıt imzaladık ve çıktık. Köprüye doğru ilerledik, askerler yolu kapatmıştı. Bazen havaya, bazen halkın üzerine ateş ediyorlardı. Halk, darbeci askerlerin üzerine yürüyerek ilerlemeye çalışıyordu. Biz de orada ilerlemeye çalıştık. O sırada havada olan sol kolumdan vuruldum. Hiç tanımadığım insanlar yardımcı oldu. Bir araca bindirildim ve hastaneye gittik" dedi. Tekin, hastanede yaralı halde bile sağlık görevlilerine sürekli neler olup, bittiğini sorduğunu söyledi.

"OĞLUMLA GURUR DUYDUK"

Baba İsmail Tekin oğluyla gurur duyduğunu belirterek, "Yaralandığını duyduğumuzda üzüldük. Ancak oğlumla gurur duyuyoruz. Bu devlet bizim, bu vatan bizim, bu vatanı kimseye teslim etmeyiz" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Tekin'in sağlık durumuyla ilgili sürecin en başından beri yakından ilgilenirken AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, İlçe Başkanı Ahmet Yavuz ve partililer de aileyi ziyaret ederek, yaralı gence geçmiş olsun dileklerinde bulundu.



'EN FAZLA ŞEHİT OLURDUK'

Muhammet Emin Tekin, 15 Temmuz'da FETÖ'nün değil Allah'ın dediğinin olduğunu söyleyerek "En fazla o gece şehit olursunuz, o da bizim için kötü bir sonuç değildir. Aileme biraz geç haber verdim, üzüleceklerini biliyordum. Ankara'da ameliyat geçirdim, kemikte kırık vardı, titanyum takıldı" diye konuştu. Yaralı genci Yozgat Yerköy'deki evinde ziyaret eden AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, o gece Muhammet Emin Tekin'in kolunu kaldırıp, darbecilerin kurşunlarına aldırmadan kahramanca bir duruş sergilediğini belirterek "Bu millet bu hainlere tokadı indirerek yere serdi. Ailesi ve kardeşimizdeki bu gururu biz de yaşadık. Rabbim şifalar versin" dedi.










#Muhammet Emin Tekin
#15 Temmuz
8 yıl önce