|

Kalbinde İslam coğrafyasını taşıyan yazar: Akif Emre

Her daim sadeliği, vakur tavrı, mütevazılığı samimiyeti ile tanınan Yeni Şafak gazetesinin kurucularından ve eski genel yayın yönetmeni Akif Emre vefatının üçüncü yıl dönümünde yad ediliyor. Akif Emre, Sezai Karakoç ve dostu olduğu merhum Aliya İzzetbegoviç çizgisinde, onurlu bir hayat yaşadı.

09:51 - 23/05/2020 Cumartesi
Güncelleme: 11:37 - 23/05/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
Merhum Akif Emre.
Merhum Akif Emre.

Temel amacı Müslümanca yaşamak ve sesinin ulaştığı her yerde islam dünyasını anlatmak olan Akif Emre, vefatının üçüncü yıl dönümünde dualar ile anılıyor.

Yeni Devir’de gazeteciliğe başlayan ve Yeni Şafak gazetesinin kurucuları arasında yer alan Akif Emre bir dönem genel yayın yönetmenliğini üstlendi.

Akif Emre, Akabe yayınlarında başladığı yayıncılık deneyimini İnsan, Küre ve Klasik yayınlarının yayın yönetmenliği görevlerini üstlenerek sürdürdü.

Yayıncılık, gazetecilik, televizyonculuk görevlerinin yanı sıra İslam ülkeleri gezerek çok sayıda belgesele imza attı.

Belgesel çalışmalarına yoğunlaşarak, Elveda Endülüs: Moriskolar (5 bölüm), Osmanlı şehirleri (Saraybosna], Mostar, Üsküp, Selanik 1,2, Kudüs1,2 ve Mimar Sinan (6 Bölüm) başta olmak üzere birçok belgesel hazırladı.


İslam şehirlerine sevdalıydı

Akif Emre mühendislik fakültesi mezunuydu ancak yazarlık ona daha cazip geldi. Emre, İstanbul başta olmak üzere bütün İslam şehirlerinin sevdalısıydı. İlk gençliğinden itibaren İslam coğrafyasını adım adım gezmeyi, görmeyi ve tüm dünyaya seslerin, duyurmayı amaç edinmişti. Hayatı boyunca İslam dünyasını meşgul eden her türlü acı ve sevincin ortağı oldu.

Her daim sadeliği, vakur tavrı, mütevazılığı samimiyeti ile tanınan Akif Emre'nin ani vefatı yakın çevresi ve dostlarını üzüntüye boğdu. 23 Mayıs 2017 günü masası başında hayatını kaybetti.

Akif Emre, Sezai Karakoç ve dostu olduğu merhum Aliya İzzetbegoviç çizgisinde, onurlu bir hayat yaşadı.

Akif Emre'nin yayımlanmış kitapları

Göstergeler, İz Yayınları

İzler, (Arnavutça da yayınlandı) Birinci baskı: Yöneliş Yayınları; İkinci baskı: Büyüyen Ay Yayınları

Küreselliğin Fay Hattı, Yöneliş Yayınları

Çizgisiz Defter; Büyüyen Ay Yayınları

Müstağrip Aydınlar Yüzyılı, Büyüyen Ay Yayınları

İstanbul'u Yeniden Düşünmek ve Erguvanname; Büyüyen Ay Yayınları

Portreler; Büyüyen Ay Yayınları

Akif Emre'nin belgeselleri

Emre, İnsan, Küre ve Klasik yayınlarının yayın yönetmenliğini yaptı. Belgesel çalışmalarına yoğunlaşarak, Elveda Endülüs: Moriskolar (5 bölüm), Osmanlı şehirleri (Saraybosna], Mostar, Üsküp, Selanik 1,2, Kudüs1,2 ve Mimar Sinan (6 Bölüm) başta olmak üzere birçok belgesel hazırladı.

#Akif Emre
#Moriskolar
#Endülüs
4 yıl önce