|

Türkiye sevgim, Türkiye'de cezalandırıldı

“Osmanlı-Türk Rapsodiler” adlı eserin bestecisi dünyaca ünlü piyanist Stephane Blet, hayatına İstanbul’da devam etmek istediğini söyledi. Blet “Türkiye’ye olan sevgim dünyada değil ama Türkiye’de engel unsuru oldu. Türkiye’yi sevdiğim için cezalandırılıyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:33 - 3/04/2016 Pazar
Yeni Şafak
Stephane Blet, Türk dostu ve İstanbul aşığı bir müzik dehası olarak 12 Osmanlı-Türk rapsodisi besteledi.
Stephane Blet, Türk dostu ve İstanbul aşığı bir müzik dehası olarak 12 Osmanlı-Türk rapsodisi besteledi.

Fransız piyanist ve besteci Stephane Blet, 1986'da başladığı müzik serüveninde başarıdan başarıya koştu. Blet, dinleyicilerin uzun süre ayakta alkışladıkları çok başarılı resitaller verdi. "Piyanonun Kralı" olarak tanımlanan Blet, Türk dostu ve İstanbul aşığı bir müzik dehası olarak 12 Osmanlı-Türk rapsodisi besteledi.



İSTANBUL'DA YAŞAYACAĞIM

Türkiye sevgisini Stephane Blet, İstanbul'un harika bir şehir olduğunu vurgulayarak, hayatına burada devam etmek istediğini söyledi. Türkiye'ye ve Türk kültürüne aşık olduğunu vurgulayan Stephane Blet, bestelediği "Türk Rapsodileri"nin dünyanın en önemli konservatuvarlarının müfredatlarında mecburi okutulurken, bu eserlerin Türk konservatuvarlarının müfredatında olmadığını söyledi.



SANAT ÇETENİN ELİNDE

Blet, eserlerinin Türkiye'de yeterince bilinmemesine üzüldüğünü ifade ederek, "Türk müzik dünyasında mafyavari hareket eden adeta bir çete var ve maalesef sanat dünyası bunların tekelinde. Türkiye'yi, mevcut hükümeti eleştirmiyorsanız ve Türk halkını küçük düşürmüyorsanız, Türkiye'deki bu mafya size engel oluyor. Bu sözde sanatçılar tüm dünyada, Türkiye'de zulüm ve baskı gördüklerini söyleyerek ünleniyor. Türkiye'ye olan sevgim şaşırtıcı bir şekilde dünyada değil ama Türkiye'de engel unsuru oldu. Türkiye'yi sevdiğim için cezalandırılıyorum" ifadesini kullandı.



Fransa'da demokrasi ölüyor

Fransa'nın dünyada 'demokrasinin kalbi' olarak bilindiğinin ancak bunun, gerçeği yansıtmadığını anlatan Stephane Blet “Sarkozy geldiğinden beri ülke feci durumda. Fransa'da demokrasi ölüyor, kimse bilincinde değil. Fransa'da ciddi bir Müslüman-Hristiyan kutuplaşması var" diye konuştu.



İnsanlar korkmaya başladı

Batı'da terörizm ile İslamiyet'in aynı şey gibi gösterilmeye çalışıldığına dikkati çeken Blet, “İnsanlar birbirinden uzaklaşmaya ve korkmaya başladı. Müslümanlar ötekileştiriliyor. Terör olayları lanetlenirken bile çifte standart uygulanıyor” diye konuştu.


#Stephane Blet
#ünlü piyanist
#İstanbul
8 yıl önce