|

Vehbi Koç'tan oğluna mektup: Çocuklar memur gibi çalışsın

Vehbi Koç, oğlu Rahmi Koç'a gönderdiği mektubunda, torunları hakkında uyarılarda bulunuyor. Torunlarına 'Rahmi Koç'un oğlu' muamelesi yapıldığından dolayı üzüldüğünü belirten Vehbi Koç, "Diğer memurlar gibi işe muntazam gelmeleri lazım" diyor.

Yeni Şafak
14:19 - 24/01/2016 Pazar
Güncelleme: 15:16 - 24/01/2016 Pazar
Diğer

Vehbi Koç'un oğlu Rahmi Koç'a torunlara hakkında yazdığı mektup ortaya çıktı. Torunlarının 'patron oğlu' gibi çalışmaması gerektiğini söyleyen Vehbi Koç, oğluna birtakım tavsiyelerde bulunuyor. İşte o mektup:



"Mustafa Ram'da çalışıyor. Ömer'i Alpay Bağrıaçık Bey'in yanına vermişsin. Ali'yi de Amerika'ya verdin. Bu çocukların iyi yetişmeleri şart. Fakat onlara 'Rahmi Koç'un oğlu' muamelesi yapıldığını görüyorum ve çok üzülüyorum. İstedikleri yere, diledikleri seyahati yapabiliyorlar. Kimse sesini çıkaramıyor. Müdürlerine özel olarak mektup yazman lazım. Mesela Mustafa için, '-Oğlum Mustafa Koç şirketinizde çalışıyor. İyi yetişmesi için Mustafa'nın diğer memurlar gibi işe muntazam gelmesi-gitmesi ve verilen vazifeyi hakkıyla yapması lazım. Kendilerine hiçbir şekilde Rahmi Koç'un oğlu muamelesi yapılmaması icap eder. Mustafa hakkında her 3 ayda bir bana gizli olarak bilgi vermenizi rica edeceğim."






#Vehbi Koç
#Rahmi Koç
#Mustafa Koç
8 yıl önce