|

Dışişleri Bakanlığı personel alımı başvuruları

Dışişleri Bakanlığı personel alımları için KPSS şartı olup olmadığı, alınacak personel sayısı ve son başvuru tarihi ne zaman olduğu merak konusu.

Yeni Şafak
12:11 - 25/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 12:15 - 25/01/2017 Çarşamba
Diğer

Dışişleri Bakanlığı personel alımı başvuruları ile ilgili ayrıntılar haberimizde. Dışişleri Bakanı Sn. Mevlüt Çavuşoğlu, Bakanlığın KPSS Şartsız, kendi bünyesinde düzenleyeceği sınavlarla 220 memur alımı yapacağını açıkladı.



Dışişleri Bakanı Sn. Mevlüt Çavuşoğlu,

Dışişleri Bakanlığı

'nın geçtiğimiz yıl memur alımı için sınav açamadığını bu yıl içerisinde ikişer sınav yapılarak Bakanlığın ihtiyacı olan memur alımlarının gerçekleştirileceğini açıkladı. Bilindiği gibi Dışişleri Bakanlığı'nın istihdam yönetmeliğinde değişikliğe gidilmiş ve KPSS şartı kaldırılmıştı. Dışişleri Bakanlığı'nın memur alımı içinse artık geri sayım başladı. Geçtiğimiz günlerde çıkılan iki ayrı ilanda 110 Memur alımı yapılacağı açıklanmıştı, Bakan Çavuşoğlu söz konusu alımların 2017 yılında toplamda 220 memur kadar olabileceğini açıkladı. Bakan Çavışoğlu:



"Afrika'dan Azerbaycan'a, Libya'dan Ürdün'den Dominik Cumhuriyeti'ne, Latin Amerika'ya kadar, Haiti'ye kadar bi çok ülkede kapatma ve devir işlemleri yapıldı. 15 Temmuz sonrasındaki süreçten dolayı 2016'da sınav açamadık. O nedenle bu yıl ikişer sınav açacağız. 100'den fazla meslek, en az 120 de konsolos ihtisas memurunu Bakanlığımıza kazandırmayı düşünüyoruz" dedi.



#Dışişleri Bakanlığı
#Dışişleri Bakanlığı personel alımı
7 yıl önce