|

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak

Her yıl beş kez düzenlenen ehliyet sınavının üçüncüsü 4 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleştirildi. Belirli kategorilerden sınava giren adaylar, ehliyet sonuçları için geri sayıma başladı. MEB ise açıkladığı akademik takvimde 4 Ağustos ehliyet sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi belirtti.

Yeni Şafak
13:37 - 5/08/2018 Pazar
Güncelleme: 13:38 - 5/08/2018 Pazar
Diğer
4 Ağustos ehliyet sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak?
4 Ağustos ehliyet sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak?

Ehliyet sınav sonuçları için geri sayım başladı. Ehliyet belgelerini alarak trafiğe çıkmak isteyen adaylar, 4 Ağustos tarihinde sınavda ter döktüler. Barajı geçen adaylar ise direksiyon sınavına girmeye hak kazanacaklar. MEB ise yaptığı resmi açıklamada 4 Ağustos ehliyet sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını duyurdu.

4 Ağustos ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB akademik takviminde yer alan bilgilere göre 4 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınavının sonuçları 16 Ağustos’ta açıklanacak.

Ehliyet sonuçları saat kaçta açıklanacak?

MEB tarafından ehliyet sonuçlarının açıklanma saatine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapıldı. Ancak sonuçlar açıklandığı andan itibaren yenisafak.com üzerinden öğrenebilirsiniz.

Ehliyet sınavında baraj kaç?

Ehliyet sınavında baraj puanı olarak 70 puan belirlendi. 70 puanı alan adaylar, direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak.

Ehliyet Sınavında verdiğim yanlış cevaplar doğru cevaplarımı etkiler mi?

Etkilemez, yanlış doğruyu götürmüyor.

Sürücü sertifikamı aldıktan sonra ne kadar süre içerisinde Trafik Tescil Bürosuna başvurmam gerek ?

Kurs başlangıç tarihinden itibaren alınan sağlık raporu ,sabıka kaydı,nüfus cüzdanı örneği ikametgahın üzerinde yazan tarih itibari ile 1 yıl süre verilir. Verilen süre içerisinde başvurulmadığı takdirde tekrar sağlık raporu (Heyet raporu) ,sabıka kaydı,nüfus cüzdanı örneği ikametgahın yenilenmesi gerekir. Eski raporlar ve belgeler atılmadan yenileri ile Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde bulunan Trafik Tescil Bürosuna gidilir.

Sürücü olur raporu nerelerden alınabilir?

Aile hekiminizden ücretsiz alabilirsiniz, Alamazsanız Devlet Hastaneleri ve sürücü olur raporu vermeye yetkili özel hastanelerden alınabilir.

#Ehliyet sonuçları
#MEB ehliyet sınav sonuçları
#4 Ağustos ehliyet sınav sonuçları
6 yıl önce