Evden Çıkarken Okunacak Dualar

Evden çıkarken okunacak duaları sizlerle paylaştık. Hayatının her anında dua ve ibadet olan Peygamberimiz (s.a.v.), hayatın içindeki her eylemde yapılacak duaları da sahabesini öğretmiş ve yapılmasını tavsiye etmiştir. İşte Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) evden çıkarken yaptığı dualar...

Cengiz Gönültaş
13:47 - 7/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 12:39 - 8/07/2021 Perşembe
Diğer
​Evden çıkarken okunacak duaları sizlerle paylaştık.
​Evden çıkarken okunacak duaları sizlerle paylaştık.

Evden çıkarken okunacak duaları sizlerle paylaştık. İslam dini insan hayatının tümüne hitap etmektedir. Bu nedenle Müslümanların hayatın her alanında nasıl davranması gerektiğini ve gün içerisinde yaptığı fiillerde nasıl dualar yapması gerektiği Kur’an ve hadislerle sabittir.

EVDEN ÇIKARKEN YAPILACAK DUÂ

  • (( بِسْمِ اللهِ، تَوَكَّلْتُ عَلىَ اللهِ، وَلاَ حَوْلَ وَلاَ قُوَّةَ إِلَّا بِاللهِ.))
  • "Allah’ın adıyla (çıkarım). Allah’a tevekkül ettim. Güç ve kuvvet, ancak Allah’ındır.” (Ebu Dâvud (4/325), Tirmizi (5/490), Bkz. Sahih-i Süneni Tirmizi (3/151))
  • (( اَللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ أَنْ أَضِلَّ، أَوْ أُضَلَّ، أَوْ أَزِلَّ، أَوْ أُزَلَّ، أَوْ أَظْلِمَ، أَوْ أُظْلَمَ، أَوْ أَجْهَلَ، أَوْ يُجْهَلَ عَلَيَّ.))
  • "Allahım! (Hidâyetten) sapmaktan veya (başkası tarafından) saptırılmaktan,hata etmekten veya (başkası tarafından) hataya düşürülmek-ten, zulmetmekten veya (başkası tarafından) zulme uğramaktan, câhiller gibi hareket etmekten veya (başkasının bana) câhillere davrandığı gibi davranma-sından sana sığınırım." (Sünen sahipleri; Bkz. Sahih-i Süneni Tirmizi (3/152), Sahih-i İbn-i Mâce (2/336))

#Evden çıkarken okunacak dualar
#okunacak dualar
3 yıl önce