|

SON DAKİKA BOLU DEPREM HABERİ: Üst Üste deprem oldu (Son dakika)

SON DAKİKA BOLU DEPREM HABERİ: Bolu'da 12 dakika arayla iki deprem meydana geldiği son dakika Bolu deprem haberi arasında. Akşam saatlerinde Bolu'da meydana gelen 2.8 ve 3.4 büyüklüğündeki depremler vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Son günlerde sık sık küçük depremleri olması büyük bir deprem mi olacak? sorusunu akıllara getiriyor. İşte son dakika (son dk.) Bolu deprem haberi ile ilgili ayrıntılar...

Yeni Şafak
22:02 - 13/11/2016 Pazar
Güncelleme: 19:13 - 13/11/2016 Pazar
DHA

SON DAKİKA BOLU DEPREM HABERİ: BOLU'da akşam saatlerinde 12 dakika arayla meydana gelen iki depremde can ve mal kaybı yaşanmadığı son dakika Bolu haberleri arasında. 12 Kasım Düzce depreminin 17.yılının hatırlandığı şu günlerde, Bolu'da akşam saatlerinde meydana gelen deprem akıllara kötü senaryolar getiriyor. Geçtiğimiz günlerde resmi ağızlardan da önümüzdeki 10 yılda büyük bir deprem beklendiği açıklanmıştı. Beklenen büyük depremin bir kaç ay içerisinde ya da seneler sonrasında meydana gelebileceği ifade edilmişti. Bu nedenle vatandaşların oturdukları evleri gerekli kontrollerden geçirmeleri tavsiye edilmişti. Bu akşam saatlerinde meydana gelen son dakika Bolu depremine dair detayları haberimizde sizlerle paylaştık.



Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre saat 20.48'de merkez üssü Kürkçüler olan Richter ölçeğine göre 3.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu depremden 12 dakika sonra da bu kez merkez üssü Kızılağıl köyü mevki olan 2.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremler, kentte hafif şekilde hissedilirken can ve may kaybına yol açmadı.





Düzce depreminin 17. yılı


Düzce'de, 12 Kasım 1999'da meydana gelen depremin 17. yıl dönümü dolayısıyla anma etkinlikleri düzenlendi. Anıtpark Meydanı'nda, Düzce Valiliği, Türk Kızılayı, Düzce Belediyesi, Düzce Üniversitesi, AFAD ve Düzce Arama Kurtarma Ekibinin (DAKE) iş birliğinde düzenlenen etkinlik kapsamında, kurumlar alanda açtıkları standlarda sergiledikleri afet malzemeleri hakkında vatandaşları bilgilendirdi.



Alanda açılan ve deprem zamanı çekilen fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezen Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık ve diğer protokol üyeleri kurum ve kuruluşların standlarını ziyaret etti. Etkinlikler çerçevesinde alanda kurulan çadırda, konusunda uzman akademisyenler, deprem ve doğal afetlerle ilgili panel gerçekleştirdi.



Panelin açılış konuşmasını yapan Kınık, çıkarılan afet kanunu sayesinde ilgili kurum ve kuruluşlar arasında eş güdüm mekanizması oluşturulduğunu söyledi. Afetlere müdahalede harcanan 7 liranın, afetler olmadan önce onların risklerini düşürmek için harcanan 1 lira ile aynı etkiyi sahada gösterdiğini vurgulayan Kınık, daha iyi bir noktaya ilerleyebilmek için insanların ilk yardım, temel afet bilinci ve bireysel farkındalığının arttırılmasına ihtiyaç olduğunu kaydetti. Anıtpark Meydanı'nda gün boyu devam eden etkinliklerde, vatandaşlara ayrıca yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.









#Son depremler
#Son dakika
#Son dakika Bolu
#Son dakika deprem
#Bolu deprem haberi
#Son dakika deprem haberi
7 yıl önce