|

Sübhaneke duası neden okunur?

Subhaneke duası, her namazdan tekbirden önce ilk okunan duadır. Çocukluğumuzdan bu yana herkesin bildiği ve ilk öğrendiği dua subhaneke duasıdır. Peki, subhaneke duası neden okunur, manası nedir?

16:05 - 25/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:51 - 5/07/2023 Çarşamba
Diğer
​Subhaneke duasının Arapçası, Arapça okunuşu, Türkçe manası yazımızda.
​Subhaneke duasının Arapçası, Arapça okunuşu, Türkçe manası yazımızda.
Arapça okunuşu, Türkçe manası yazımızda. Çocukluğumuzdan bu yana herkesin bildiği ve ilk öğrendiği dua subhaneke duasıdır.

SUBHANEKE DUASI ARAPÇA

سُبْحَانَكَ اللَّهُمَّ وَبِحَمْدِكَ ﴿﴾ وَتَبَارَكَ اسْمُكَ ﴿﴾ وَتَعَالَى جَدُّكَ ﴿﴾ وَلاَ إِلَهَ غَيْرُكَ

SÜBHANEKE OKUNUŞU

Sübhânekellâhümme ve bi hamdik ve tebârekesmük ve teâlâ ceddük (ve celle senâük *) ve lâ ilâhe ğayrük.

SÜBHANEKE TÜRKÇE MEALİ

Allah'ım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın. Seni daima böyle tenzih eder ve överim. Senin adın mübarektir. Varlığın her şeyden üstündür. Senden başka ilah yoktur. Sübhâneke, cenaze namazında parantez içindeki "Ve celle senâük" cümlesi ile beraber okunur.

SUBHANEKE DUASI NEDEN OKUNUR?

Anlatılan rivayetlere göre Sübhaneke duasının sözleri Adem Aleyhisselam’a aittir ve Allah-ü Teala tarafından ona öğretildiği söylenmektedir.

Hz Adem Peygamber yapmaması gereken bir hatayı yaparak kendisine yasak kılınan cennet meyvesinden yedi ve Allah-ü Teala tarafından cezalandırılıp dünya ya gönderildi.

Dünya hayatının Ahiret hayatından zor olduğunu gören ve bu durum karşısında oldukça zorlanan Adem Aleyhisselam Allah’tan af ve özür dilemek için dua etmiştir. Allah-ü Teâlâ onu dünyada yalnız bırakmayıp ona yardım etmiştir.

SUBHANEKE DUASI EZBERLE

#subhaneke duası
#subhaneke okunuşu
#subhaneke Arapça
#subhaneke meali
#subhaneke anlamı
6 yıl önce
default-profile-img