|

Ölenlere rahmet hastalara şifa: Kur’an-ı Kerim ve edilen dualar dijital ortamda takip edildi

Müslüman alemi, Kadir Gecesi’ni evlerinde idrak etti. Mübarek geceyi camilerde geçirmeye alışkın olan vatandaşlar, bu sefer televizyon karşısında gerçekleştirilen canlı yayınlarla dualara eşlik etti. Eller semaya, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet ve hastanede tedavi görenlere şifa dilemek için açıldı.

Haber Merkezi
01:00 - 20/05/2020 Çarşamba
Güncelleme: 02:05 - 20/05/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Kadir gecesinde İstanbul’daki camiler sessizliğe büründü. Büyük Çamlıca Camisi’ne Kadir gecesi dolayısıyla mahya asıldı.
Kadir gecesinde İstanbul’daki camiler sessizliğe büründü. Büyük Çamlıca Camisi’ne Kadir gecesi dolayısıyla mahya asıldı.

Kur’an-ı Kerim’de “Bin aydan hayırlı” olduğu bildirilen Kadir Gecesi, dün evlerde idrak edildi. Mübarek geceyi camilerde geçirmeye alışkın olan vatandaşlar, bu sefer televizyon karşısında ya da sosyal medyada gerçekleştirilen canlı yayınlarla dualara eşlik etti. Edirne’de bulunan Selimiye Camii’nde düzenlenen Kadir Gecesi programı, 21.30’da sosyal medya üzerinden canlı yayımlandı. Binlerce kişi okunan Kur’an-ı Kerim ve edilen duaları dijital ortamda takip etti.


VEFAT EDENLER İÇİN HATİM İNDİRİLDİ

Öte yandan, binlerce Müslümanın, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet ve hastahanede tedavi görenlere şifa dilemek için ellerini semaya açtı. Belediye ve Pendik Müftülüğü tarafından belediyenin sosyal medya hesaplarından gerçekleştirilen programda okunan 1500 Hatim-i Şerif’in duası yapıldı. Pendik Belediyesi de Kadir Gecesi’nde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar ve hastahanede tedavi görenlerin şifa bulması için dua programı düzenledi. Belediye ve Pendik Müftülüğü tarafından belediyenin sosyal medya hesaplarından gerçekleştirilen programda okunan 1500 Hatim-i Şerif’in duası yapıldı.

TAN YERİ AĞARINCAYA KADAR ESENLİK
  • “Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece” kabul edilen Kadir Gecesi, Kur’an-ı Kerim’de adı geçen tek gece. Kur’an-ı Kerim’de Kadir Suresi’nde bu gece şöyle anlatılıyor: “Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen ne bileceksin. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir” Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kadir Gecesi mesajında, ‘’İktisadi, içtimai ve ahlaki krizlerin kıskacında örselenen insanlığın içinde bulunduğu zorluklardan çıkışı, yine ancak Kuran ve sünnetin kılavuzluğuyla mümkündür. Bu gece, içten ve samimi dualarımıza bütün insanlığı dahil ederek kin, haset, nefret, korku, ümitsizlik ve ötekileştirmenin olmadığı, güven, sevgi, saygı, kardeşlik ve dayanışmanın hakim olduğu bir hayatın ve dünyanın inşası için çalışma azmimizi yenilemeliyiz” dedi.
#Ramazan
#Çamlıca Camii
#Kur'an-ı Kerim
#Hatim
4 yıl önce