Son dakika Adana haberleri! Adana’da patlama: 2 ölü 5’i ağır 21 yaralı

Yeni Şafak
10:5224/11/2016, Perşembe
G: 24/11/2016, Perşembe
Diğer

Son dakika Adana haberleri: Adana’da patlama meydana geldi ve patlama sonucunda 2 kişi hayatını kaybederken 5’i ağır 21 kişi de yaralandı. Patlama Adana Valiliği otoparkında meydana geldi. Valilik tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre ise patlamada 2 kişi hayatını kaybetti ve 5’i ağır olmak üzere 21 kişi de yaralandı. Patlamaya ilişkin ise geçici yayın yasağı getirildi. İşte Adana son dakika haberleri.

Adana son dakika haberlerini sizler için hazırladık. Adana'da sabah saatlerinde meydana gelen patlama sonucunda 2 kişi hayatını kaybetti ve 5'i ağır olmak üzere ise 21 kişi yaralandı. Alınan son dakika gelişmelerine göre ise patlamanın bir kadın tarafından gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. İşte son dakika Adana haberleri ve patlamanın ayrıntıları…



Adana'da terör saldırısında kaybedenlerin kimlikleri belirlendi

Adana Valiliği otoparkında bombalı aracın patlatılması sonucu şehit olanların kimliği belirlendi. Yaralı sayısı 31'e çıktı.


Sabah saat 08.05 sıralarında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin valilikte görevli bahçıvan Gökhan Aygün (25) ile Göç İdaresi Müdürlüğü personeli iken OHAL Birimi'nde görevlendirilen 2 ay önce nişanlanan Kadir Kırbaşçı olduğu belirlendi.


Öte yandan, yaralıların sayısı 31'e yükseldi.


Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kamil Eskimez ile Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünde görevli Uğur Temur'un da aralanda bulunduğu 31 kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralılardan bazılarının ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildiği bildirildi.




"Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor"


Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Valilik otoparkındaki patlamaya ilişkin, "Patlamada 2 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı." açıklamasında bulundu.



Valisi Demirtaş, "Saat 08.05 civarında otoparkta Valilik makam girişine yakın yerde araç patlatılıyor. Bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor" dedi.



Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Türkiye teröre teslim olmayacak


Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bölgede oynanan oyunu bozduğu için hedef haline gelen Türkiye teröre teslim olmayacak" dedi.







Adana Milletvekili Dağlı: 31 yaralı var


AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Adana Valiliği önünde gerçekleştirilen terör saldırısında yaralı sayısının 31'e yükseldiğini açıkladı.



Ömer Çelik Twitter'dan açıklama yaptı


Patlamanın ardından sosyal medyadan açıklama yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, olayın bir saldırı olduğunu söyledi. Adana Valisi ile görüştüğünü belirten Çelik, yaralıların olduğunu belirtti.
















#Adana
#Adana patlama
#Adana Valiliği