|

A Milli Kadın Hentbol Takımımız ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda

A Milli Kadın Hentbol Takımımız, bugün Sırbistan ile oynadığı maç ile eleme grubunu üçüncü sırada tamamladı. Millilerimiz en iyi grup üçüncüleri arasında yer alarak tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı kazandı.

23:19 - 7/04/2024 Pazar
Güncelleme: 23:19 - 7/04/2024 Pazar
Yeni Şafak
A Milli Kadın Hentbol Takımı
A Milli Kadın Hentbol Takımı

A Milli Kadın Hentbol Takımımız, bugün Sırbistan ile oynadığı maç ile eleme grubunu üçüncü sırada tamamladı.


HF 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 6. Grup'ta bugün Sırbistan'ın Zrenjanin kenti Kristalna Dvorana salonunda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı 14-10 Sırbistan'ın üstünlüğü ile tamamlandı. Milli Takımımız maçtan da 30-22 mağlup ayrıldı. Milli Takımımız grupta oynadığı 6 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak grubunu beş puanla üçüncü sırada tamamladı.


Eleme gruplarında bugün tamamlan maçlar sonucu ise en iyi dört üçüncü takım arasına giren A Milli Takımımız, 28 Kasım-15 Aralık 2024 tarihleri arasında oynanacak EHF 2024 Kadınlar Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı elde etti.


İlk maçında deplasmanda Karadağ'a 39-23 mağlup olan ay-yıldızlılar, daha sonra Ankara'da Sırbistan ile 29-29 berabere kaldı. A Milli Kadın Hentbol Takımı, gruptaki üçüncü maçında Bulgaristan'ı deplasmanda 30-24 mağlup ederken, dördüncü maçında ise bu kez konuk ettiği Bulgaristan'ı 38-13 yendi. Milli takım, gruptaki beşinci maçında Rize'de konuk ettiği Karadağ'a 30-28 yenilmişti.


Uğur Kılıç: "A Milli Kadın Takımımız tarih yazdı"

Kadın A Milli Takımı'nın tarihi başarısını değerlendiren Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, "Türk hentbol tarihine geçen bu büyük başarı için; uyum içinde çalışan teknik ekibimizi, son topa kadar mücadele eden sporcularımızı, takıma doğru ortamı sağlamak için çalışan Federasyon çalışanlarımızı, Yönetim Kurulu Üyelerimizi, sporcularımızın kulüplerini ve antrenörlerini yürekten kutluyorum. A Milli Kadın Takımımız tarih yazdı, hentbol ve spor camiamıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.


EURO 2024'te 24 takım üç ülkede mücadele edecek

EHF 2024 Kadınlar Avrupa Şampiyonası, üç ülkedeki dört şehirde (Avusturya, Macaristan ve İsviçre), 28 Kasım-15 Aralık 2024 tarihleri arasında oynanacak.


En büyük katılımlı Avrupa Şampiyonası olacak turnuvada 24 takım kupayı kaldırmak için mücadele edecek. Ön eleme turlarının Basel (İsviçre), Innsbruck (Avusturya) ve Debrecen'de (Macaristan) gerçekleştirileceği EURO 24'te, ana tur Viyana (Avusturya) ve Debrecen'de oynanacak. Final maçı ise 10.000 seyirci kapasiteli Viyana'nın Wiener Stadthalle'de oynanacak. EHF EURO 2024 logosu ise turnuvaya ev sahipliği yapan üç ülke bayrağının (kırmızı, yeşil ve beyaz) renklerini hentbolun dinamik hareketiyle birleştirerek yansıtıyor.






#A Milli Kadın Hentbol Takımı
#Avrupa Hentbol Kadın Şampiyonası
#Türkiye
22 gün önce