|

Burak Yılmaz Lille transferinin perde arkasını anlattı: "Beni o ikna etti"

Beşiktaş'ın kaptanı Burak Yılmaz, Fransız ekibi Lille'e transfer olduğunu açıkladı. Yılmaz, Lille ile 2 yıllık sözleşme imzaladığını söylerken transferin perde arkasındaki de ismi de anlattı.

18:20 - 25/07/2020 Cumartesi
Güncelleme: 19:01 - 25/07/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
Burak Yılmaz
Burak Yılmaz

Beşiktaş'ın kaptanı Burak Yılmaz, TRT Spor'da futbol kariyeri ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Yılmaz, hem gündemdeki yabancı sınırı hem de Fransa'ya transferiyle ilgili bilinmeyenler hakkında önemli sözler sarf etti.

Milli futbolcunun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;
  • "Fikret Orman ve Ahmet Nur Çebi döneminde uzun zaman para almadım ama bunun lafını hiçbir zaman yapmadım. Kulüp tarafından mağdur edilmiş gibi görünüyoruz ama Beşiktaş'ın bilerek para vermemezlik gibi bir durumu yok. Var da verilmiyor değil. Her yerde mağduriyet oluyor, belki bizde daha çok oldu. Sorun değil, 1 sene değil, 2 sene de bekleriz."
Yabancı kuralı ile ilgili düşünceleri
  • "Herkes yabancı sınırına maalesef karşı çıkıyor. Bu konuda herkes benden farklı düşünüyor ama ben onların görüşüne saygı duyuyorum. Bir yabancı futbolcu maaşını 4-5 gün geç alınca, ben ona 4-5 gün boyunca şirinlik, yalakalık yapıyorum antrenmanlara çıksın diye. Yabancı oyuncu her zaman güçlü, Türk oyuncularımız ne yazık ki kuvvetli değildi. Ben bunu söylemek istemiştim. Türk çocukları nerede oynayacak ben onu merak ediyorum. Genç arkadaşlarımız pişsin diye bir alt lige giderdi. Şimdi bakıyorsun, bir alt ligde de tamamen yabancı oynuyor. BAL'a gidin, orada bile yabancılar oynuyor. Bu çocuklar nerede oynayacak? Yabancının para ile alakalı bir problemi olduğu zaman FIFA'ya gidiyor ve 1 hafta içerisinde her şeyi yapabiliyor. O parayı alıyor, önümüzdeki senenin kontratının da parasını alıyor. Ama bunu Türk oyuncu yapınca hain ilan ediliyor, kadro dışı bırakılıyor. Biz yabancı futbolcularla aynı şartlarda oynamıyoruz."

Gençlerbirliği maçında neden oynamıyor?
  • "Dünyanın hiçbir yerinde transfer kesinleştikten sonra oyuncu oynamaz. Lille buna izin vermedi. Ben sahada Beşiktaş'la son maçta olmayı çok isterim yoksa. Sakın beni bırakıp gidenlerle aynı kefeye koymasınlar."
Transferi bitiren ismi açıkladı
  • "Lille'in sportif direktörü var, Campos. Kendisiyle yüz yüze görüştüğüm zaman, Lille'e gitmeye karar verdim. Orada kardeşlerim Zeki ve Yusuf var. Yeni bir macera... 35 yaşındayım, çok üst düzey bir lige gidiyorum. Kendime güveniyorum. Lille ile 2 yıllık sözleşme imzaladık. 2 yıldan sonra ne olur bilmiyorum. Hayatımda ilk defa böyle bir maceraya çıkıyorum. Tamamen konsantre olmuş durumdayım, çok heyecanlıyım. Şimdi Arda ile beraberim, o da bu transferin bana çok iyi geleceğini söyledi. Yusuf'la, Zeki'yle, Merih'le konuştum, hepsi güzel şeyler söyledi. Ben hazırım, hiç çekindiğim bir şey yok."


#Beşiktaş
#Burak Yılmaz
#Lille
4 yıl önce