|

Cüneyt Çakır 63 cm ofsaytı görmüyor

Galatasaray'ın Kayserispor deplasmanında 3-1 kazandığı maçta Cüneyt Çakır'ın hataları ön plana çıktı. Daha önceki skandal kararlarına yenilerini ekleyen Çakır, golle sonuçlanan 63 cm'lik ofsaytı görmezken, Denayer'in Umut'a yaptığı müdahalede yine devam kararı verdi.

Yeni Şafak ve
08:48 - 24/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:37 - 24/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Hakem Çakır, Kayseri-G.Saray maçında skandal kararlarıyla kamuoyunun tepkisini çekti.
Hakem Çakır, Kayseri-G.Saray maçında skandal kararlarıyla kamuoyunun tepkisini çekti.

Süper Lig'in 18. haftasında Kayserispor ile Galatasaray arasında oynanan ve sarı-kırmızılıların deplasmanda 3-1'lik galibiyetiyle sona eren mücadeleye hakem Cüneyt Çakır'ın skandal kararları damga vurdu.

Maçın henüz 12. dakikasında Galatasaray'ın atağında önünde gelişen pozisyondaki 63 cm'lik ofsaytı görmeyen Cüneyt Çakır'ın yardımcısı Tarık Ongun, bayrağını kaldırmadı. Cüneyt Çakır'ın devam ettirdiği pozisyon golle sonuçlandı.


Çakır, maçın sonucunu etkileyen bu yanlış kararla da yetinmedi. Maçın 30. dakikasında Umut Bulut, rakip ceza sahasına girmek üzereyken Denayer'in arkadan müdahalesi sonrası yerde kaldı. Bu pozisyonda Umut Bulut faul beklerken, maçın hakemi devam kararı verdi. Umut Bulut daha sonra Cüneyt Çakır'a sitem ederek itirazlarda bulundu. Golcü futbolcu itirazlarının ardından sarı kart gördü. Kayserisporlu diğer futbolcular da Cüneyt Çakır'a isyan etti. Öte yandan beIN SPORTS yorumcusu Erman Özgür ise bu pozisyonda "Umut Bulut itirazında haklı görünüyor" ifadelerini kullandı.


"7-8 yaşındaki çocuk bile görürdü"

Maç sonrası Kayserispor cephesinden hakem Cüneyt Çakır'a büyük tepki geldi.

Kayserispor Başkanı Erol Bedir basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, pozisyonların hata denilip geçilecek bir durumda olmadığını ifade etti. Anadolu kulüplerinin sesinin duyulmadığını söyleyen Bedir, "Yediğimiz ilk goldeki ofsaytı 7-8 yaşındaki çocuk bile görür. Hata denip geçilecek. Peki cezası ne? 2-3 hafta dinlendirme veriliyor o kadar. Anadolu'nun sesine biraz kulak versinler" şeklinde konuştu.

Kayserispor Teknik Direktörü Marius Sumudica ise yaptığı açıklamada, verilen bu kararlarla futbolun anlamsızlaştığını belirterek, "İlk golde yardımcı hakemin önünde olan pozisyonda 1 metre ofsayt var. Umut'un pozisyonunda ise Denayer arkadan itti. Hakem faul ve kırmızı kart vermedi. Bu şekilde oynadığımız futbolun anlamı yok. Hakemler bizim lehimize hiç hata yapmıyorlar. 'Türkiye'nin en iyi hakemi' diyorlar, nasıl göremez bunu, anlamıyorum. Bu mu iyi hakem? Eğer hakemler benim lehime böyle hatalar yaparsa ben şampiyon olurum" diyerek isyan etti.

Otoriteler tepki gösterdi

Galatasaray'ın Kayserispor ağlarına bıraktığı ilk goldeki devam kararına eski hakemler ve spor yazarları tepki gösterdi. Yayıncı kuruluşun pierosuna göre atılan ilk golde sarı-kırmızılı futbolcunun 63 cm ofsaytta olduğu tespit edildi.

Çakır'ın kararına gelen tepkiler şöyle
;
  • ERMAN TOROĞLU / A Spor
  • Galatasaray'ın Eren Derdiyok'la attığı ilk golden önce, sağ kanattan yüklenen ve Eren Derdiyok'a asist yapan Rodrigues ofsayt pozisyonundaydı. Yardımcı hakem bunu atladı. Bunu söylemeden de geçemeyiz.
  • AHMET ÇAKAR / Sabah
  • Galatasaray'ın attığı ilk golde Rodrigues net ofsayt. Yardımcı bunu atladı ve ilk yarının sonlarına doğru da Umut'a yapılan çok net bir faul var. Bariz gol şansı değil çünkü top yüksek ve Umut'un mutlak kontrolünde değil. Sarı kart ve ceza alanının hemen dışından serbest vuruş olmalıydı.
  • BÜLENT YAVUZ /Habertürk
  • Galatasaray-Kayserispor maçında sarı-kırmızılıların ilk golü açık ara ofsayttı. 'Dünya markası' dediğimiz ekibin yardımcı hakemi Tarık Ongun, kendisine yakışmayacak bir şekilde bu ofsaytı kaçırdı.
  • DENİZ ÇOBAN / Fanatik
  • Maçın hakemler açısından en kritik anı, 12. dakikada Galatasaray'ın ilk golü öncesinde yaşandı. Eren'in golünde asisti yapan Rodrigues, Yasin'in pasında net ofsayt pozisyonundaydı. Tarık Ongun, gol öncesi hatalı bir devam kararı verdi.
  • RIDVAN DİLMEN / Ntvspor
  • Gölge etme başka ihsan istemem. Cüneyt Çakır, karışma şu maça, ne güzel oynuyor adamlar. Galatasaray'ın ilk golü gördüğümüz kadarıyla ofsayt. Denayer'in yaptığı net faul ama kırmızı kart değil.
#Cüneyt Çakır
#Galatasaray
#Kayserispor
6 yıl önce