|

Gerardo Martino'yu tanıyalım

Barcelona'nın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, sağlık sorunları sebebiyle Barcelona teknik patronluğundan ayrılan Tito Vilona'nın yerine getirilen Gerardo Martino'yu tanıyalım.

Yeni Şafak
00:00 - 23/07/2013 Salı
Güncelleme: 15:58 - 23/07/2013 Salı
Yeni Şafak
Gerardo Martino'yu tanıyalım
Gerardo Martino'yu tanıyalım
Gerardo Martino kimdir?

20 Kasım 1962'de Arjantin'de dünyaya gelen Gerardo Martino futbola en son çalıştırdığı Newell's Old Boys'ta başladı. Ardından Tenerife'ye transfer olan Martino bir sezon sonra Old Boys' a geri döndü.Newell's Old Boys'ta 3 sezon geçirdikten sonra Lanus takımına transfer oldu.Burada geçirdiği kısa deneyimin ardından tekrar Old Boys'a dönen Martino, Ekvador klubün Barcelona Sporting Club ve Şili temsilcisi O'Higgings'de oynadıktan sonra futbolculuk hayatına nokta koydu.

Gerardo Paraguay'ın başında

Gerardo Martino, antrenörlük hayatının ilk yıllarında ünlü teknik direktör Marcelo Bielse ile çalıştıktan sonra Cerro Porteno ve Colon gibi takımları çalıştırdı. Güney Amerika'da çok tanınan Martino ardından Paraguay milli takımının başına geçti. Paraguay'ı 2010 Dünya Kupası'nda çeyrek finale yaşıyan Martino , 2011 Copa Amerika'da da Paraguay'ı finale çıkarmayı başardı. Paraguay'la birçok başarıya imza atan Martino'nun görevine bir İspanya mağlubiyetiyle son verildi. Bunun üzerine futbola başladığı Newell's Old Boys'un teknik patronluğuna yeniden getirildi.

2007 yılında Güney Amerika'nın en ünlü teknik adamı seçilen Martiona Barcelona'nın başına geçerek kariyerinin en önemli görevini üstlenmiş oldu.

Messi'de Martino'ya hayran

Geçen yıl Messi yeni teknik hocası Martino için:'Herkesin saygı duyduğu bir teknik direktör,bende kendisine hayranım' dedi.

11 yıl önce