|

Neymar: Adayım Messi

Barcelona'nın Brezilyalı yıldızı Neymar, 16-18 Ocak'ta Alanya'da yapılacak 'International Royal Cup' turnuvasının tanıtım toplantısı için İstanbul'a geldi.

Yeni Şafak
17:20 - 12/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:23 - 12/01/2015 Pazartesi
DHA

İstanbul'daki basın toplantısında Barcelona hakkında soru almayan Neymar kendi sahibi olduğu Neymar Insituto takımı hakkında konuştu ve Türkiye'yi de kapsayan projeleri hakkında açıklamalar yaptı.



Dünyaca ünlü yıldızın toplantı salonuna gelirken sekerek yürüdüğü görüldü. Dün oynanan Atletico Madrid maçında sakatlanan ve ayak bileğinin üstü kanadığı görülen Neymar tam iyileşmese de İstanbul'a gelerek basın toplantısı yaptı.

Neymar kendi adını taşıyan takımı hakkında "Bu takım benim ve ailem için bir rüya. Bunu gerçekleştirdiğimi için Allah'a şükürler olsun. Bu proje sadece futbol değil Brezilya'da ki fakir gençlere eğitim ve sağlık çalışmaları da kapsıyor" dedi.


'Benim takımım kazanır'

Neymar kendisine sorulan; "Messi,Suarez ve kendisinin bulunduğu 3'lü bir takım ile Ronaldo, Bale ve James Rodriguez'in bulunduğu 3'lu bir takım karşılaşsa kim kazanır ?" sorusuna Brezilyalı yıldız "Benim ,Messi ve Suarez'in olduğu takım maçı kazanır" şeklinde konuştu.


Neymar bu akşam açıklanacak olan FIFA Altın Top Ödülü hakkında kendisine sorulan "Favorin kim" sorusuna "Ödüle aday olan 3 futbolcuda çok başarılı bir sezon geçirdiler. Tabii ki benim gönlüm Messi'den yana ama dediğim gibi aday olan Ronaldo'da, Neuer'de çok başarılı iyi futbolcular" ifadelerini kullandı.

Neymar en büyük hedefi olarak da Brezilya milli Takımı ile Dünya Kupası ve Copa America Kupası kazanmak olduğunu söyledi.


Neymar bir soru üzerine; "Türkiye'de sevilmek, rakip olduğun bir maçta statta alkışlanmak tarif edilemez bir duygu" şeklinde konuştu.


Türkiye Süper Ligi'nin 2 dev takımı Beşiktaş ve Galatasaray'ın da yer alacağı turnuvaya Arjantin'den River Plate ve Brezilyalı Neymar'ın sahibi olduğu Neymar Instituto takımları mücadele edecek. International Royal Cup 16-18 Ocak tarihleri arası Alanya'da Oba Stadı'nda oynanacak
#Neymar
#Messi
#River Plate
#Neymar Instituto
9 yıl önce