|

Nobre en çok zorlandığı ismi açıkladı

Gençlerbirliği'nin yeni transferi Brezilya asıllı Türk futbolcu Mert Nobre, kariyerinde kendisini en çok defans oyuncusu Egemen Korkmaz'ın zorladığını söyledi.

Yeni Şafak
11:42 - 10/08/2018 Cuma
Güncelleme: 11:49 - 10/08/2018 Cuma
AA
Mert Nobre, yeni sezonda Gençlerbirliği forması giyecek.
Mert Nobre, yeni sezonda Gençlerbirliği forması giyecek.

Türkiye macerasına 14 yıl önce Fenerbahçe ile başlayan ve Beşiktaş dahil 3 farklı ligde 5 takımın formasını giyen Gençlerbirliği'nin yeni transferi Mert Nobre, verdiği röportajda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Birlikte oynamaktan en fazla keyif aldığı futbolcunun Brezilyalı Alex de Souza olduğunu, Türk futbolculardan Tuncay Şanlı ve Fatih Tekke'nin stilini beğendiğini kaydeden Nobre, şu görüşleri paylaştı:

"En çok Egemen Korkmaz'da zorlandım"
  • Alex çok farklı, çok akıllı, inanılmaz bir oyuncuydu. Ben çok şanslıyım 3 sene beraber oynadık. Ben santrforum, o gol atmada benden daha iyi. O inanılmaz oyuncu ve bunu Türkiye'de herkes biliyor. Tuncay Şanlı, Fatih Tekke çok iyi golcü. Beni tutanlar arasında en çok zorlandığım Egemen Korkmaz oluyordu. Her zaman çok agresif, ne zaman maçımız var, bu kavga demek. Sahada başka dışarıda çok iyi insan.
"Çalıştığım en iyi yerli antrenör Denizli"

Türkiye'de çalıştığı en iyi yerli antrenörün Mustafa Denizli, yabancı teknik adamın ise Alman Bernd Schuster olduğunu ifade eden Nobre, futbolculuk kariyerini tamamladıktan sonra kendisini teknik direktörlük için hazırlamaya başlayacağını dile getirdi.

Futbolcu olarak belki de son sezonunu geçirdiğini kaydeden Nobre, sözlerini şöyle tamamladı:

  • Belki son bir sene daha sahada olacağım, sonra ön lisans alarak yavaş yavaş Türkiye'de antrenörlüğe hazırlanacağım. Görüştüğüm hocalar var. Hocalar, 'Nobre lütfen yeter, gel beraber çalışalım' diyor. Ben de 'Hocam son sene' diyorum, 'Nobre sen 5 senedir aynısın, son sene, son sene' diyorlar. Belki şimdi son sene ama kulübe, çok zor. Otur 90 dakika bekle. Saha daha iyi, orası stresli, burası sakin.

#Mert Nobre
#Gençlerbirliği
6 yıl önce