|

Trabzonspor, Emerson ile sözleşme imzaladı

Trabzonspor, Portekiz'in Benfica takımında forma giyen Emerson Da Conceiçao ile sözleşme imzaladı.

Aa
00:00 - 3/09/2012 Pazartesi
Güncelleme: 16:32 - 3/09/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Trabzonspor, Emerson ile sözleşme imzaladı
Trabzonspor, Emerson ile sözleşme imzaladı

Portekiz kulübü'nden 1 milyon 600 bin avro bonservis bedeli karşılığında alınan Emerson için Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde imza töreni düzenlendi.

Brezilyalı oyuncu, kulüp genel menajeri Giray Bulak'ın hazır bulunduğu imza töreninde, kendisini 2 yıllığına bordo-mavili takımın renklerine bağlayan sözleşmeye imza attı.

Bulak, imza töreninde yaptığı konuşmada, daha önce Benfica'da oynayan Emerson ile bugün itibariyle anlaşmış bulunduklarını belirterek, 'Umarım iki tarafa da katkı sağlayan bir anlaşma olur. Sizin de bildiğiniz gibi daha önce takip edilmiş oyunculardan biriydi. Hem sol dış, sol bek hem de sol stoper oynayabilen kendi kulübünde de geçen sezon 36 maç oynayan bir oyuncu. Kendisi ile anlaşmış olmaktan ötürü mutluyuz. İnşallah hem bize katkı sağlar hem Emerson'a da kulübümüz katkı sağlar' ifadelerini kullandı.

Emerson'un sakatlığına ilişkin yapılan iddiaların doğru olmadığını dile getiren Bulak, 'Bu iddialarda sakatlığıyla ilgili söyleneler doğru olsa normal bir insan bile yürüyemez. Her oyuncu da olan sakatlanma riski Emerson'da da var. Ama şu anda Emerson'un bir sakatlığı yok. Bu konuda bir yanlış anlaşılma var onun düzeltmek isterim. Emerson, kendi kulübünde geçen yıl 36 maç oynamış bir oyuncu. Araştırmalar neticesinde Türk de yabancı da oyuncular vardı. Bize en çok katkıyı Emerson sağlayacağını düşündük ve bu anlaşmayı gerçekleştirdik ' diye konuştu.


'Serdar ile anlaşmakta zorluk çekiyoruz'

Bulak, Gaziantepspor ile Sapara-Serdar Kurtuluş takasına ilişkin olarak sorulan bir soru üzerine ise 'Gaziantepspor'un bizden Sapara talebi vardı. Bizim de onlardan Serdar talebimiz oldu. Fakat Serdar ile anlaşmakta zorluk yaşıyoruz. Olmasa da problem değil. Çok da o mevkide hazırlıksız değiliz' dedi.

Transferin 5 Eylül'de sona ereceğini dile getiren Bulak, 'Transfer belki alımda bitebilir ama satımda bitmeyebilir. Ama çok da ayrılık olacağını sanmıyorum' diye konuştu.


Emerson: 'Layık olmaya çalışacağım'

Brezilyalı oyuncu Emerson ise Trabzonspor Kulübü'nün bir parçası olmaktan, Trabzonspor formasını giyecek olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, 'Burada gerek başkanımızın gerek yöneticilerimizin gerek hocalarımızın benimle ilgili söyledikleri, bana duydukları güven mutluluk verici. Trabzonspor, bu ülkenin futbolunda İstanbul dışından gelerek 6 defa şampiyonluğa ulaşmayı başarmış, dengeleri sarsmış, alt üst etmiş takım. Böyle bir tarihe sahip camiaya gelmek gerçekten gurur verici. İlk sezondan itibaren elimden gelenin en iyisini yaparak giydiğim formaya layık olmaya çalışacağım' ifadelerini kullandı.

Emerson, imza töreninin ardından giyeceği 83 numaralı forma ile basın mensuplarına poz verdi.


12 yıl önce