|

UEFA bizim yanımızda

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, kulübün ekim ayı olağan divan kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, UEFA’nın tamamen kendi yanlarında olduğunu belirterek, “UEFA ile yapacağımız sıkı görüşmelere göre açıklama yapacağız” dedi.

Umut Yılmaz
04:00 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:17 - 11/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz
​Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, UEFA’nın dosyaları tekrar inceleme kararına yönelik yaptığı açıklamada, UEFA’nın tamamen kendi yanlarında olduğunu söyledi. Kulübün ekim ayı divan toplantısında kürsüye çıkan Başkan Cangiz, UEFA’nın tamamen yanlarında olduğunu vurgularken, “UEFA Üst Kurulu’na teşekkür ederim. TFF’ye teşekkür ederim. UEFA’nın kendi içinde çatışmaları var. Masaya oturduğumuzda 17-18 kulüp vardı. ‘En kötü sizdiniz, men’ dediler. Belli bir grup diyor ki ‘3 yılda 142 milyon Euro zarar etmiş, sen bunu nasıl imzalarsın?’ Şimdi müthiş gelir var. Ocak ayından bugüne seyirci hasılatımız 134 milyon TL. Müthiş bir takım. UEFA buna baktı. UEFA ile ilgili diyeceklerim bu kadar. Yarın (bugün) yapacağımız sıkı görüşmelere göre açıklama yapacağız” ifadelerini kullandı.

ALEYHİMİZE UEFA’YA DİLEKÇE GİTTİ

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın Antalyaspor-Galatasaray maçının hakemi Cüneyt Çakır’ı eleştirmesiyle ilgili konuşan Başkan Cengiz, “Her canı yanan, her canı yandığında bağırırsa olmaz. Kasıtlı can yakan olursa, TFF gereğini yapar” dedi. G.Saray’ın ceza alması için F.Bahçeli taraftarların UEFA’ya dilekçe gönderdiğini de vurgulayan Cengiz, “4 bin 300 dilekçe gitti. Herhangi bir kulüpten değil, münferit taraftarlar. Onlar da diyor ki ‘Siz de bizi şike sürecinde şikayet ettiniz.’ Bunlar Avrupalı’yı etkiliyor. Siz sağlam duvarsanız, yıkılmazsınız” ifadelerini kullandı.

GOMİS’İN YOLU AÇIK OLSUN

Eski futbolcuları Bafetimbi Gomis’in asansörde selam vermediği yönünde çıkan haberleri yalanlayan Cengiz, “Buradan Gomis’e sevgilerimi iletiyorum. Gomis’in yolu açık olsun. Aldığı 150 milyon TL’yi güle güle harcasın” açıklamasında bulundu.

  • Cengiz, UEFA ile görüşmeye gitti
  • Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ve Sportif A.Ş Yöneticisi Oytun Özer, UEFA ile görüşmek üzere İsviçre’ye gitti. UEFA, geçtiğimiz günlerde Galatasaray’ın Finansal Fair Play anlaşmasının yeniden incelenmeye alındığı duyurmuştu. UEFA ayrıca, konuyla ilgili olarak Sarı-kırmızılılardan ek taleplerde bulunmuştu. Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Mustafa Cengiz de, Sportif A.Ş Yöneticisi Oytun Özer ile birlikte UEFA yetkilileriyle fikir alış verişinde bulunmak için dün akşam İsviçre’ye gitti.
Galatasaray’ın borcu 2.6 milyar TL

Galatasaray Kulübü’nün borcunun 2 milyar 689 milyon lira olduğu açıklandı. Sarı-kırmızılı kulübün Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleştirilen ekim ayı olağan divan kurulu toplantısında başkan yardımcısı Kaan Kançal, mali durumla ilgili sunum gerçekleştirdi. Detaylı bir sunum yapan Kançal, 30 Haziran itibarıyla kulüp ve bağlı ortaklıklarının borcunun 2 milyar 689 milyon lira olduğunu bildirdi. Alacakları 1 milyar 463 milyon lira olan Galatasaray’ın borç alacak farkının ise 1 milyar 226 milyar lira olduğu aktarıldı. Bu sezon futbol takımının iç saha maçlarıyla ilgili 32 bin 640 adet kombine, 151 adet de loca satıldığı kaydedildi.

Aslan’a 126 dönümlük arazi

Büyükçekmece Belediyesi tarafından Galatasaray’a tahsis edilen spor ve sosyal tesis alanı için imza töreni yapıldı. Büyükçekmece Belediyesi’nde düzenlenen törene, belediye başkanı Hasan Akgün, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, başkan yardımcısı Yusuf Günay ve genel sekreter İlber Aydemir katıldı. Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Mustafa Cengiz, “126 dönümlük araziyi canlandıracağız. Türk sporunun altyapısı için değerlendirmeyi düşünüyoruz. Mülk kazanımı olmasa bile kullanım kazanımı önemli. Uzun vadede katkı sağlayacak” dedi.

#Galatasaray
#UEFA
6 yıl önce