|

Hibrit motorlu Hyundai Ioniq’in Türkiye fiyatı belli oldu

Hyundai'nin geçtiğimiz yıl Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıttığı hibrit otomobili Ioniq Türkiye'ye geliyor. Hyundai Ioniq'in Türkiye fiyatı, donanım ve motor seçenekleri belli oldu.

Yeni Şafak
12:15 - 4/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Hyundai Ioniq, Türkiye'de 1.6 GDI hibrit motorla satışa sunulacak.
Hyundai Ioniq, Türkiye'de 1.6 GDI hibrit motorla satışa sunulacak.

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai’nin elektrikli otomobil girişiminde bulunduğunu geçtiğimiz yıl duyurmuştuk. Şirket yetkilileri, 2020’ye kadar 400 kilometre menzili bulunan bir elektrikli otomobil üreteceğini açıklamıştı.

Hyundai’nin elektrikli otomobil için daha çok yolu var. Fakat şimdiden hibrit motora sahip otomobil ile bu yolda çalışmalar yaptıklarının mesajını vermeye başladı. Geçtiğimiz yıl Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Hyundai Ioniq de bunun en büyük kanıtı.

Hem şık tasarımı hem de hibrit teknolojisiyle fuarın gözbebeklerinden biri olmayı başaran Ioniq, Türkiye pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor. Detayları Hyundai’nin resmi Türkiye internet sitesinde yayınlanan Ioniq’in ülkemizde satılacağı fiyat belli oldu. Hyundai Ioniq, tüm vergiler dahil 123.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.


Hyundai Ioniq tek donanım ve motor seçeneğine sahip. 1.6 GDI motora sahip aracın toplam gücü 105 beygir. Bu hibrit motor ile Ioniq, 0’dan 100 km/s hıza 11,1 saniyede ulaşıyor. Bu motora 6 ileri çift kavramalı DCT şanzıman (otomatik) eşlik ediyor.

Bu araçtan performans beklemek elbette yanlış olur. Zira hibrit otomobiller genellikle çevreci ve tasarruf odaklı üretiliyor. Haliyle aracın yakıt tüketimi de 100 kilometrede 3,9 litre olarak ifade ediliyor. Hyundai Ioniq’in emisyon salınımı ise km başına 92 gram.


#Hyundai
#Ioniq
#Hibrit
7 yıl önce