|

Porsche telaffuz derslerine devam ediyor

Porsche markasının ve ürettiği araçların teleffuzuyla ilgili ders vermeye devam ediyor. Daha öncesinde ‘Porsche’ kelimesinin nasıl okunduğuna ilişkin bir video paylaşan Alman otomotiv devi şimdi de yeni elektrikli modeli Taycan’ın nasıl telaffuz edildiğini gösteren bir video yayınladı.

Yeni Şafak
16:08 - 18/12/2018 Salı
Güncelleme: 16:12 - 18/12/2018 Salı
Diğer
Türkçe TAY ve CAN sözcüklerinin birleşiminden oluşan model adı, Volkswagen Grubu’nda Touran’dan sonra kullanılan ikinci Türkçe isim oldu.
Türkçe TAY ve CAN sözcüklerinin birleşiminden oluşan model adı, Volkswagen Grubu’nda Touran’dan sonra kullanılan ikinci Türkçe isim oldu.

Alman lüks otomobil üreticisi Porsche, yeni bir video yayınlayarak tamamen elektrikli modeli Taycan’ın nasıl okunduğunu öğretiyor. Video açıklamasında “Taycan, tamamen elektrikli ilk Porsche olacak. Peki isminin nasıl telaffuz edildiğini biliyor musunuz?” ifadelerine yer verdi. Modelin isminin anlamına da değinen firma, “Taycan, ‘hayat dolu genç at’ olarak tercüme edilebilir, çünkü kendisi güç ve dayanıklılığın somutlaşmış hali” ifadelerine yer verdi.


Porsche Taycan’ın teknik özellikleri!

Porsche’un ilk tamamen elektrikli modeli olan Taycan, 600 beygir güç üreten elektrikli motorlardan günü alıyor. 0’dan 100 km/s hıza 3.5 saniyede ulaşan araç Tek şarj ile 500 km yol kay edebiliyor. Hızlı şarj ile 4 dakikada 100 km yol kat edebilecek kadar şarj olabilen araç, 800 voltluk lityum iyon bataryadan besleniyor. Ayrıca 200 km hıza 12 saniyede ulaşan araç, 4 tekerden çekiş gücü alıyor.

#Taycan
#Porsche
#Otomobil
#elektrikli
5 yıl önce