|

Toyota felçliler için ‘robotik bacak’ üretti

Japon otomobil devi Toyota, diğer alanlarda da teknolojik ürünler geliştirmeye devam ediyor. Toyota ve Fujita Sağlık Üniversitesi’nin beraber tasarladığı robotik bacak protezi, Welwalk WW-100 adıyla tanıtılırken bacak felçli hastalara yönelik hizmet veren sağlık kuruluşlarına önümüzdeki sonbahar itibariyle kiralanmaya başlanacak.

Yeni Şafak
14:13 - 14/04/2017 Cuma
Güncelleme: 16:12 - 14/04/2017 Cuma
Yeni Şafak
Toyota'nın Japonya'daki merkezi ile Fujita Üniversitesi ortak çalışarak 'robotik bacak' ürettiler.
Toyota'nın Japonya'daki merkezi ile Fujita Üniversitesi ortak çalışarak 'robotik bacak' ürettiler.

Dünyanın en değerli otomotiv şirketi olan Toyota, başka sektörlerde de teknolojik ürünler üretmeye devam ediyor.

Fujita Sağlık Üniversitesi’yle beraber çalışmalarını yürüten Toyota, Welwalk WW-1000 adını verdiği sistemle bacaklarında hareket kaybı olan hastalar için motorlu bir sistemkle inmeli ve felçli hastaların yürümesine yardımcı olmak için robotik bacak tasarladılar.


BBC’nin haberine göre bacak desteği için kullanılan cihaz, vücut ağırlığını destekleme ve bacağın ileriye doğru sallanması gibi hareketlere yardımcı olma gibi hareket sistemine yardımcı olmak için üretilirken fizyoterapistlerin yazdıkları reçetelere uygun olarak hastaya özel ince ayarlar yapabilmesine yönelik duyarlı bir arayüze de sahip.


Önümüzdeki sonbaharda 100 tıp merkezine robotik bacak kiralayarak hizmete başlayacak olan proje, ilk olarak dünyanın en hızlı yaşlanan ülkesi Japonya’da kullanılacak. Robotik bacağın aylık kullanımı yaklaşık 3200 dolar olarak açıklanırken masraflarla beraber yaklaşık 9000 dolara mal olacak.


65 yaş ve üstü nüfusu genel nüfusun % 8,5'i olan Japonya’da, bakıcı sorunun her geçen gün arttığı biliniyor. Ayakları tutmayan insanlara bakıcı bulmakta sıkıntı çekilen ülke, ihtiyaca yönelik olarak ürettiği robotik bacak teknolojisinin olumlu yanlarının yanı sıra ayakları tutmayan insanların tedavilerine olumsuz yansıyabileceği ve ayaklarında tembellik oluşturabileceği belirtiliyor.



#Bilim
#Toyota
#Robotik bacak
7 yıl önce